°C
dinsdag 23 juli 2024

Ronald Snijders met ‘Welke Show’

Hillegom – Was Ronald Snijders in zijn vorige One Man Show een dolgedraaide tv-quizmaster, in zijn nieuwe programma WELKE SHOW zien we de echte Ronald Snijders, begeleid door, jawel, een bigband. Big Band?

Ronald Snijders legt in het begin tijdens de opening de klemtoon steeds op de verkeerde lettergrepen. Best lastig, maar ook heel grappig. En pas na verwisseling van microfoon kan hij normaal praten. Alsof het aan de microfoon ligt. Maar later bij een liedje is het diezelfde microfoon die hem weer anders laat beklemtonen.

Dit is zomaar een voorbeeld van wat men kan verwachten tijdens Welke Show. Ronald Snijders is een absurdistische kunstenaar die zeer getalenteerd is. En binnen de wereld van cabaret is hij uniek. Een beetje cabaret, standup, muziek en veel taalgrappen. Het raast de hele avond als een sneltrein over je heen.

Welke Show biedt aanstekelijke en aangename humor, maar kent geen ‘dijenkletsers’. De grapdichtheid is hoog en daarbij is niet elke grap even sterk. Maar dat vormt geen probleem bij de podiumpersoonlijkheid die Snijders is. En hij kan ook zingen. En dat gebeurt dus af en toe waarbij het soms lijkt dat een liedje maar half af is. Of ze beginnen telkens opnieuw. En tegen het einde blijkt Snijders ook lekker te kunnen dansen.

Snijders schreef met Fedor van Eldijk o.a. De Schrikkelkalender en De Alfabetweter, een bestseller met ‘1000 nieuwe woorden die het niet gaan redden’. Maar wat dat met deze voorstelling heeft te maken..?

Het optreden is op 4 november om 20.00 in De Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16 in Hillegom. Kaarten kun je reserveren via www.scbh.nl en kosten 15 euro per stuk.

Aankomende evenementen

Lees ook: