°C
dinsdag 23 juli 2024

Najaars Vriendenavond 2017

HILLEGOM – Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert op vrijdag 10 november de Voorjaars Vriendenavond, in De Hoeksteen aan het Karel Doormanplein 2, Hillegom. Van oudsher een donateursavond, ofschoon ook ook niet-donateurs van harte welkom zijn.

Arie Dwarswaard zal voor de pauze een lezing houden over vijf generaties Veldhuyzen van Zanten. Deze naam is al meer dan twee eeuwen met Hillegom verbonden. In 1822 vestigde Rutgerd Veldhuyzen van Zanten zich op de Zanderij met kwekerij Veelzorg. Na hem volgden op en rond die plaats nog vier generaties die allemaal actief waren als ondernemer. Eerst in de groenten en aardappelen, later in de bloembollen. Tijdens deze lezing worden de levens van die vijf generaties belicht. Daarin komt onder meer de vraag aan de orde hoe de verschillende bedrijven zich in Hillegom hebben ontwikkeld. Het boek “Van vader op zoon” over deze familie kwam vorige maand uit; na de lezing is er gelegenheid om het boek te kopen (alleen contant, geen pin).

Na de pauze neemt zelfbenoemd Tulpomaan en connaisseur Kees Noordermeer u mee langs kunst in de openbare Hillegomse ruimte. Zijn ervaringen binnen de Hillegomse kunstcommissie, de Kulturele Raad Hillegom, ontmoetingen met kunstenaars, bekende en minder bekende “artistieke” Hillegommers, zullen op een zeer persoonlijke wijze in de lezing de revue passeren. Verdwenen kunstwerken en door bedrijven gerealiseerde kunstwerken zullen ook aan bod komen. En: het raadsel rond “De Hangkous” wordt nog eens uitgelegd.

Aanvang van het programma is 20.00 uur; De Hoeksteen is open om 19.30 uur. De entree bedraagt € 5,00 inclusief 2 consumpties. De Vrienden hopen u op 10 november te verwelkomen!

Aankomende evenementen

Lees ook: