°C
dinsdag 23 juli 2024

Crescendo zet klinkend nieuw begin in

Hillegom – In verenigingsgebouw De Drempel klonken zondag 22 oktober de klanken van een nieuw begin voor muziekvereniging Crescendo. Onder leiding van nieuwe dirigent Louis de Blieck werd er een koffieconcert gegeven. De aanwezigen genoten van het mooie samenspel tussen de afdeling slagwerk en harmonie.

Met aanvang van het nieuwe seizoen is muziekvereniging Crescendo een andere weg ingeslagen. Dirigent Louis de Blieck, al bekend door zijn werk bij de slagwerkgroep van de vereniging, heeft veel dirigeerervaring en heeft de kracht de muzikanten allemaal dezelfde kant op te laten kijken. Dit is te horen aan de muziek. Crescendo is groeiende. Dat met een klein groepje muzikanten een klinkend resultaat neergezet kan worden was te horen tijdens het koffieconcert.

De slagwerkgroep en harmonie trapten gezamenlijk af en wisselden elkaar daarna af met goed in het gehoor liggende nummers. Voornamelijk lichte muziek werd ten gehore gebracht. Er is deels terug gegrepen op nummers die al eens eerder ten gehore zijn gebracht aangevuld met swingend werk gearrangeerd door De Blieck zelf. Louis de Blieck drukt een duidelijke eigen stempel op de uitvoering van de muziek en deelde het eerste resultaat al graag met het publiek. De reacties waren erg positief, de aanwezige luisteraars zijn het eens met De Blieck; ‘met volle kracht vooruit!’

Aankomende evenementen

Lees ook: