°C
dinsdag 16 juli 2024

Sleutels Leembruggenstraat overgedragen

Hillegom – Op woensdag 26 en donderdag 27 september overhandigde woningcorporatie Stek de sleutels aan de nieuwe huurders aan de Leembruggenstraat in Hillegom. De zestien huurappartementen met een oppervlakte van 80 m2 zijn bedoeld voor 55+ers en hebben een netto huurprijs van € 675,- (exclusief servicekosten).

Eind augustus leverde Stek al zeven eengezinswoningen op in dezelfde straat. Zes huurders uit de gesloopte woningen in die straat keerden er terug.

Energiezuinig
Alle nieuwe woningen in de straat hebben het energielabel A, zijn uitstekend geïsoleerd en hebben zonnepanelen op het dak. Daarmee wil Stek de huurder helpen met het terugdringen van de energielasten en het levert een bijdrage aan het milieu.

Sloop oude woningen
Na een gedegen funderingsonderzoek besloot Stek in dat de sterk verouderde 40 woningen in de Leembruggenstraat gesloopt moesten worden. Vorig jaar november werd gestart met de bouw van de zeven eengezinswoningen en het appartementengebouw met zestien woningen. Aannemer Van Rhijn Bouw uit Katwijk bouwde tegelijkertijd nog acht verkoop eengezinswoningen.

 

Aankomende evenementen

Lees ook: