°C
dinsdag 23 juli 2024

Hillegom-kalender voor 2018

Hillegom – Na een aantal jaren zonder, is er voor 2018 weer een Hillegom-kalender met beelden van toen en nu. The Readshop Hillegom heeft in samenwerking met Stichting Vrienden van Oud Hillegom de kalender in productie genomen. Het eerste exemplaar werd op 20 september aan burgemeester Arie van Erk overhandigd.

Hillegom is een dorp in beweging, en dat geldt zeker voor de openbare ruimte. De kalender is niet alleen interessant voor liefhebbers van nostalgische straatbeelden, maar zeker ook voor de jongere Hillegommers én voor de zogenaamde nieuwe Hillegommers. Zij krijgen met deze kalender een inkijkje in hoe twaalf plekken in het Hillegom van nu er vroeger uitzagen door middel van foto’s van toen en nu met een beschrijving van de locatie.

Frank Evers is de initiator van de Hillegom-kalender. Hij vond het hoog tijd dat er weer een nostalgische jaarkalender van Hillegom verscheen en zocht de samenwerking met Stichting Vrienden van Oud Hillegom voor de samenstelling ervan. Jan Zeilemaker zorgde voor het beeldmateriaal uit het Vrienden-archief en voor de vormgeving van de kalender, Marca Bultink beschreef de locaties.

De Hillegom-kalender is vanaf nu verkrijgbaar bij The Readshop Hillegom aan de Hoofdstraat 93. De prijs is € 9,95 en van iedere verkochte kalender gaat een euro naar de clubkas van de Vrienden.

Vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom verzorgt allerlei activiteiten, zie hiervoor het evenementenoverzicht op de website www.vriendenvanoudhillegom.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: