°C
dinsdag 16 juli 2024

Gemeente Hillegom steunt Sint Maarten

Hillegom – Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba zijn getroffen door één van de sterkste orkanen ooit. De gemeente Hillegom heeft in de gemeenteraad besloten om in actie te komen door een donatie van €1,- per inwoner. Het geld gaat naar de nationale actie ‘Nederland helpt Sint Maarten’ van het Rode Kruis. 

Burgemeester van Erk: “Als ik de beelden zie op tv, dan is het voor mij duidelijk: wij moeten als gemeenschap bijdragen aan het herstel, om te zorgen dat er zo snel mogelijk weer humane leefomstandigheden zijn voor de mensen op Sint Maarten. Het gaat tenslotte om inwoners van ons koninkrijk. De gemeenteraad heeft gisteren unaniem ingestemd met het voorstel. Ik hoop dat inwoners van Hillegom hun hart laten spreken en dat zij meedoen aan de nationale actie”.

Oproep VNG
De schaal van verwoesting die orkaan Irma achterliet met name op het eiland Sint Maarten is enorm. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) roept alle gemeenten op een financiële bijdrage te leveren aan de wederopbouw van deze eilanden, nu het een unieke situatie betreft dat Nederlands grondgebied zodanig door een orkaan getroffen is. Hillegom geeft vandaag gehoor aan deze oproep.

Het aantal inwoners van Hillegom per 1 januari 2017 is 21.316. Het totale bedrag dat is gedoneerd is komt daarmee op €21.316,-.

Aankomende evenementen

Lees ook: