°C
maandag 15 juli 2024

50 Scouts ruimen zwerfvuil

Hillegom – Zo’n 50 enthousiaste scouts hebben voor het 13de achtereenvolgende jaar ‘Schoon Schip’ gemaakt. De verkenners voeren afgelopen zaterdag uit in sloepen en visten drijfvuil uit de slootjes en de haven. De welpen struinden met bladharken de waterranden van de sloten af en verzamelden blikjes, plastic flesjes en andere rommel. In totaal hebben de scouts 10 zakken zwerfvuil opgeruimd en een paar winkelwagentjes en fietsen uit het water gehaald. Ten opzichte van voorgaande jaren is er minder vuil opgehaald wat duidt op minder zwerfvuil in de openbare ruimte.
 
Anne de Jong, initiatiefnemer van ‘Schoon Schip’, wethouder en Loco-burgemeester van Hillegom, gaf afgelopen zaterdag om 10.00 uur het startsein voor de opschoonactie. Meerlanden heeft het afval vervolgens afgevoerd naar de milieustraat.
 
Onveilige situatie
Vermeldenswaardig is de ijzeren steigerpijp die de scouts aantroffen bij de aanlegsteiger bij de Hoftuin. De pijp bevond zich zo’n 50 cm onder het wateroppervlak en was circa 4 meter lang waarvan 3 meter in de bagger vastzat. “Recreanten kunnen zich natuurlijk enorm bezeren aan zo’n pijp. De pijp moest eruit, maar dat konden we niet aan de scouts overlaten. De plaatselijke brandweer was gelukkig bereid om ons te assisteren zodat we de pijp konden weghalen. Het water rondom de aanlegsteiger is nu weer toegankelijk zonder gevaarlijke situaties,” aldus Willem Schniedewind van Meerlanden.

Aankomende evenementen

Lees ook: