°C
donderdag 25 juli 2024

Babygebaren

Hillegom – Elke eerste dinsdag van de maand, van 10:00 – 12:00 uur, is er in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1) het Mamacafé; een ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen, waarbij ook baby’s en peuters van harte welkom zijn. Onder het genot van een kop koffie spreken we met elkaar over onze kinderen, over opvoedvragen en maandelijks wordt een toepasselijk thema gekozen dat door een deskundige nader wordt toegelicht. Op dinsdag 5 september komt Gabrielle Hillebrand vertellen over babygebaren. Loop gezellig binnen, je hoeft je niet aan te melden. In samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Babygebaren is het ondersteunen van de gesproken taal door middel van gebaren.

Hoewel een kind pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is het al veel eerder in staat om te communiceren. Door je kind gebaren aan te leren, kun je deze periode overbruggen. Je kunt al met je kind communiceren voordat het fysiek in staat is om te praten!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gebaren niet alleen de taal- en spraakontwikkeling op jonge leeftijd bevordert, maar ook dat gebarende kinderen, als ze ouder zijn, een voorsprong hebben op niet gebarende kinderen in het lezen, schrijven en spreken.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Dinsdag 5 september | 10:00 – 12:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 in Hillegom

Aankomende evenementen

Lees ook: