°C
donderdag 25 juli 2024

Aan de slag met Scratch

Hillegom – Kinderen zijn dol op gamen. Is het niet tof om zelf een game te maken? Dat kan in het Kindermedialab met het programma Scratch. Met dit programma leren zij spelenderwijs de beginselen van programmeren en problemen op te lossen. Vrijdag 18 augustus, aanvang 15:30 uur, zijn kinderen van 8 t/m 13 jaar welkom in de Bibliotheek Hillegom ( Sportlaan 1). De workshop is gratis, maar reserveer wel een kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. 

In het Kindermedialab kun je met het programma Scratch een game of animatie maken. Met codes laat je figuurtjes bewegen, geluid maken en reageren op situaties.

Scratch is wereldwijd bekend en kent veel verschillende niveaus. Deze workshop is geschikt voor kinderen die nog maar net beginnen met Scratch. In de loop van het jaar worden meer workshops aangeboden en kunnen zij hun kennis van Scratch vergroten.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en http://www.scratchweb.nl/

Aankomende evenementen

Lees ook: