°C
woensdag 17 juli 2024

Hill-Billies “Rond de Wereld”

Hillegom – Zaterdag 15 juli zijn de Hill-Billies volgens de jaarlijkse traditie begonnen aan hun reis rond de wereld. Om kwart voor 10 hadden de kinderen zich verzameld op de parkeerplaats naast het Fioretti College Hillegom. Het thema was “Rond de Wereld”. Elke dag deze week stond in het teken van een ander continent. Te beginnen met Oceanie. De leiding kwam gekleed als wereldreizigers en originele bewoners van Oceanie de kinderen tegemoet om ze welkom te heten. Na een groepsfoto voor de bus was het tijd om afscheid te nemen van ouders, broertjes/zusjes of opa’s en oma’s. Naast de start van het Hill-Billies avontuur stond de dag ook in het teken van een leiding, José, die die dag 50 was geworden. Om de groepscompetitie te starten was het aan de kinderen de uitdaging om José zo veel mogelijk te feliciteren.
Tijdens de busrit was er tijd om een klein spelletje bingo te spelen. In sneltrein vaart kwamen we aan in Eindhoven bij het Ir. Ottenbad aan waar we eerst hebben genoten van een lekkere lunch die mede mogelijk is gemaakt door Bakkerij van Maanen. Na de lunch hebben de kinderen per groep een kennismakingspel gedaan zodat ze elkaar wat beter leerde kennen. Toen was het eindelijk tijd om verkoeling te zoeken in het zwembad.
Na het zwemmen werden we weer opgehaald door busmaatschappij Van Gompel om ons dan eindelijk af te zetten bij de kampeerboerderij “Van Pinxteren” waar we de hele week zijn verbleven.
De eerste avondmaaltijd gemaakt door onze keuken was veganistische tomatensoep en groentesoep met ballen. Na deze heerlijke maaltijd was er een filmpje te zien om het thema in te luiden en de leiding voor te stellen. Hierin werd de kinderen gevraagt om de werelddelen die door de schurk waren gestolen gedurende de week terug te vinden.
Als laatst hebben we de kinderen een rondleiding gegeven rond het gebouw zodat ze weten waar ze wel en niet mogen komen. Daarna was het tijd om naar bed te gaan om alle nieuwe indrukken te verwerken.

Zondag 16 juli

Vandaag begonnen we met een heerlijk ontbijt. Bij het ontbijt werd er kennis gemaakt met Barry Broekhoest en Remco Ruftjes. Zij hebben de hele week de kinderen ingelicht over het weer, het programma, de corvee taken, de puntentelling, de kampverkeringen en natuurlijk fungeerde ze als hulpjes voor de mystrieuze opdrachtgever Gerrit. Deze mysterieuze opdrachtgever lichtte de kinderen elke ochtend in over in welk werelddeel ze zich op elke dag bevindde en waar ze dit werelddeel aan kunnen herkennen.
Na het ontbijt en de corvee konden we beginnen met het eerste echte spel voor de groepscompetitie. Het ijsschotsschotsenspel werd gespeeld waarbij de kinderen via 2 schotsen naar de overkant moesten om ijsklonten te verzamelen. Na dit spel was er even tijd voor een drankje en een stuk fruit om op te laden voor het volgende spel waar de kinderen zo hard mogelijk moesten rennen om kwartetten te maken door spullen van elkaars groepen te stelen.

Om 13.00 uur stond de lunch klaar voor de kinderen. Na de lunch gingen de kinderen gezamelijk een groepsvlag maken op een laken en hebben ook een volkslied geschreven om tijdens het kampvuur ten gehore te brengen. Nadat alle creativiteit op was zijn de kinderen op de fiets gestapt om levend stratego te spelen in het bos. Ook hebben de kinderen nog wat hout gesprokkeld voor het kampvuur. Eenmaal terug op het kampgebouw was het tijd voor een gezonde maaltijd.
Na de maaltijd werd het kampvuur voorbereid zodat alle kinderen hier hun volkslied konden laten horen en samen wat marsmallows konden maken. De jongere kinderen gingen hierna naar bed. De grotere bleven nog even zitten voor een griezelverhaal.

Maandag 17 juli

Maandag stond in het teken van het werelddeel Afrika. Na het ontbijt zijn we op de fiets gestapt richting het bos. In het bos hebben we het wereld geldspel gespeeld. Bij dit spel moesten de kinderen posten in het bos vinden die een bepaalde valuta waren. Op de kaartjes stonden de landen. Dus naast het zoeken in het bos moesten de kinderen ook bedenken welke valuta bij welk land hoort. Hiermee konden ze geld verdienen. Na het spel zijn we weer terug gegaan naar het kampgebouw iederaan was er een lunch met overheerlijke tosti’s.

Eind van de middag hebben de kinderen nog het spel levend ganzenbord gespeeld. Het diner was ook in thema namelijk Boboti. De kinderen hebben hier heerlijk van gesmuld. Na het eten was er even tijd om aan het thuisfront te denken. In het postkantoor konden de kinderen zelf kaarten maken en schrijven om iedereen te laten weten hoe leuk het is op kamp. Na het postkantoor zijn de kleine kinderen een lichtjestocht gaan doen en de grote kinderen mochten zich voorbereiden op een spannende spooktocht in het bos. Daarna was het toch echt hoog tijd om naar bed te gaan.

Dinsdag 18 juli

De dinsdag stond in het teken van Azie. Na de late avond van maandag konden de kinderen een half uur langer blijven slapen. De kinderen kregen tijdens het journaal weer wat leuke weetjes over het werelddeel en de opdracht om deze te vinden. Na het corvee was het weer tijd om op de fiets te stappen. Dit keer naar Best om de vossenjacht te doen en natuurlijk om het brandende geld uit te geven. Toen de portomonneetjes leeg waren zijn we weer huiswaarts gegaan. Eenmaal thuis was er tijd om even vrij te spelen en net voor het eten kon de nieuwe leiding Melvin ontgroend worden zodat hij officieel een Hill-Billie was. Hierna gingen de kinderen weer aan tafel om lekkere nasi met sate te eten. Om de dag af te sluiten hebben de kinderen nog het spel levend bingo gespeeld waarbij ze van allerlei verschillende voorwerpen, die rond en ik in het kampgebouw te vinden waren, hun kaart vol moesten maken.

Woensdag 19 juli

Vandaag werd de dag weer gestart met een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt werden de hersens van zowel de kinderen als de leiding gekraakt met een leuke quiz. De kinderen deden fanatiek mee en sommige waren zelfs beter dan de beste leiding.
Na de quiz waren er voor de iedereen lekkere stokbroodjes gezond. Hier is ook weer volop van gesmuld. Omdat de zon in volle glorie aanwezig was is een een watercircuit uitgezet. Na het circuit was er weer de mogelijk om lekker te ravotten met het water en wat is er nou leuker dan de leiding zeiknat te maken. Toen iedereen weer schoon en aangekleed was hebben we verkoeling opgezocht door muziekinstrumenten te knutselen en totumpalen te maken en was er voor alle groepen de gelegenheid om te midgetgolfen.

Als avondmaaltijd was er de lang verwachte Hill-Billies pasta. De kinderen bleven maar opscheppen zo lekker vonde ze het. Ook was en tijdens het ten gelegenheid om stil te staan bij de jubilarissen. Van de kinderen waren Manon Visser, Quiten Geuke en Denise Singoeie 5 jaar mee. Van de leiding waren dit Barry Out en Opa Cees. Zij hebben allemaal de Hill-Billies bokaal gehad en de leiding de enige echte Hill-Billies handdoek.

De avond bleef anders dan voorspeld gelukkig droog zodat de kinderen nog omgekeerd verstoppertje konden doen. Hierbij moest één iemand zich verstoppen en de rest moest deze persoon vinden. Hierbij zijn de meest creatieve verstopplaatsen bedacht zoals in een prullenbak, onder de trap achter een stapel dekens en zelfs in de greppel van het speelveld. De jongere kinderen gingen na dit spel naar bed, de grotere kinderen hebben in de schemer nog een dierengeluidenspel gespeeld, waarin ze volledig in thema van de dag “Europa”, verschillende europeanen moesten vinden door goed te luisteren naar hun uitspraken.

Donderdag 20 juli

De donderdag stond in het teken van het werelddeel Noord-Amerika. Naast de onthulling van het dagthema werd er deze dag tijdens het ontbijt ook nog aandacht besteedt aan het 40 jarig huwelijksjubileum van leiding opa Cees. Er was een spele plek aan de ontbijttafel gemaakt waar opa Cees via Skype met zijn vrouw kon ontbijten zodat ze dit heugelijke feit op afstand toch konden vieren.
Na het ontbijt zijn we met de kinderen wat bordspellen gaan doen en het altijd gewilde megatwister. Terwijl ze hier druk in op gingen werd er in de keuken hard gewerkt aan het bakken van pannekoeken voor de lunch. Ook hier hebben de kinderen weer heerlijk van gegeten.
Na de lunch stond het laatste spel voor de groepscompetitie op het programma. Dit was een uitgebreid spellencircuit waar onder andere nederlands spekhappen en kaakjesfluiten, belgisch kloefkappen, duits bierpul schuiven en argentijns galgje werd gespeeld.
Omdat het thema van de dag Noord-Amerika was werd er anders dan normaal op deze avond al friet gegeten tesamen met een heerlijk broodje pulled pork wat de hele dag op de barbecue had gelegen. Als toetje was er een lekker ijsje.
Na het eten mochten de kinderen allemaal hun pyjama aantrekken en hun slaapzak meenemen naar de zaal om de bioscoopavond op één grote slaapzaal te lijken. De films Kung Fu Panda 3 en Ice Age 5 zijn gekeken. De bioscoop werd compleet gemaakt door popcorn te serveren. Na de films mochten de slaapspullen weer naar de echte slaapkamers worden gebracht om te gaan slapen.

Vrijdag 21 juli

De vrijdag was het alweer de laatste dag van de kampweek. Het ontbijt werd gegeten en vervolgens stond de bus klaar om iedereen mee te nemen naar sportcentrum Sportiom in Den Bosch. Hier mochten de kinderen zich de hele dag vermaken in het zwemparadijs Aquafun met glijbanen, een golfslagbad, wildwaterrivier en om van al deze gekkigheid bij te komen was er ook een whirlpool, een kruidenbad en een stoomcabine. De dag in Eindhoven werd afgesloten met een competatief potje lasergamen.

Eenmaal weer terug gekomen op het kamgebouw stond het diner al klaar. Nog een laatse keer volledig in thema. Deze dag was dat het laatste continent Zuid-Amerike en daarom hadden we lekker wraps.
Na het eten konden de kinderen alvast een beetje de spullen inpakken en zich omkleden voor de feestavond die dit jaar in het thema “Carnaval” stond. Ook werd hier de winnaar van de groepscompetitite uitgereikt. De winner was groep geel. Dit werd uitgebundig gevierd omdat groep geel de afgelopen 12 jaar niet had gewonnen. De hele avond was voor het thuisfront live te bekijken via Facebook. Groep “geel” heeft dit jaar gewonnen. De avond werd afgesloten met een polonaise naar de slaapkamers om de laatste nacht door te brengen in de kampeerboerderij.

Zaterdag 22 juli

Op zaterdag begonnen de Hill-Billies met een ontbijt uit het vuistje. Na het ontbijt konden de kinderen petjes versieren, de meeste kinderen kozen ervoor om alle leiding hun naam op de petjes te laten schrijven om deze kampweek aan te herinneren. Ondertussen kon de leiding het kampgebouw schoonmaken. Om 11 uur stond de bus klaar om weer te vertrekken naar Hillegom. Om 13.00 uur kwamen we daar aan. De kinderen hebben de leiding allemaal bedankt en konden dan eindelijk hun ouders, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes in de armen sluiten.

Het was een geweldige week!!!

Aankomende evenementen

Lees ook: