°C
zondag 14 juli 2024

Wandelnetwerk blijvend succes

Hillegom/Streek – Het Wandelnetwerk Bollenstreek is sinds oktober 2014 geopend en een daverend succes voor zowel inwoners als toeristen. 150 km netwerk slingert door wel zeven gemeenten. Langs de Keukenhof, door weilanden en langs de bloembollen slingeren de paadjes. Een grote groep enthousiaste vrijwilligers checkt tweemaal per jaar de routes. Wethouder Cees Ruigrok van de gemeente Lisse: “Wij zijn ongelooflijk trots op onze ruim 90 vrijwilligers, ze zijn de ambassadeurs van onze streek!”

Éénmaal per jaar worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Woensdag 28 juni was het weer zover. Wethouder Cees Ruigrok: “De betrokkenheid en de controles van de vrijwilligers maken het wandelnetwerk tot een blijvend succes!” De vrijwilligers controleren de routes en geven suggesties voor het verbeteren van de routes. Zij kennen het gebied niet alleen op hun duimpje, maar geven ook een gezicht aan het wandelnetwerk. Door hun enthousiasme laten zij weer andere mensen genieten. Zoals één van de vrijwilligers aangeeft: “Door het knooppuntensysteem kun je de ommetjes zo mooi maken als jezelf wilt.” Onderling zijn er ook heel wat contacten ontstaan. Een aantal groepjes gaat gezamenlijk op pad om te wandelen, gewoon voor de gezelligheid.

Woensdagavond gaven de vrijwilligers op een grote kaart aan wat zij de mooiste plekjes op de route vinden. Die worden de komende tijd gefotografeerd, zodat wandelaars enthousiast gemaakt kunnen worden door prachtige foto’s van de streek.

Het wandelnetwerk wordt nog steeds uitgebreid en dus steeds mooier. Ook de aankleding van de routes krijgen de komende tijd aandacht als onderdeel van het gebiedsprogramma Groen en Recreatie. Hierbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan meer watertappunten langs de routes voor varen, fietsen en wandelen.

Wilt u ook aan de wandel? Bij de VVV’s en gemeentehuizen kunt u de kaarten vinden. Via de verschillende digitale routeplanners kunt u zelf uw eigen routes maken.

Aankomende evenementen

Lees ook: