°C
maandag 15 juli 2024

FietsUniek maakt fietsen zomerklaar

Hillegom – Fietsenwinkel FietsUniek in Hillegom heft nu een seizoensactie voor de komende weken. De hele zomer door biedt ze gratis controles van fietsen aan. Eigenaren mogen langs komen zodat hun fiets dezelfde dag nog een servicebeurt krijgt. Het spannen van zowel spaken als kettingen zit bij het onderhoud inbegrepen. De verlichting krijgt ondanks dat het ´s avonds nog lang licht blijft een controle. Dat komt van pas als de bestuurder ´s nachts de weg op moet of het is alvast geregeld voor de wintermaanden. 

De onderhoudsbeurt geldt voor fietsen in allerlei soorten en maten. Het maakt niet uit of hij rijdt op versnellingen of een handrem heeft. De versnellingen en remmen zullen allebei worden nagekeken tijdens de zomercheck. Alle draaiende onderdelen krijgen ook een keuring door de monteur van dienst. Zo neemt hij de trappers en het stuur mee in de service. Mogelijke problemen op die onderdelen zouden dus aan het licht moeten komen gedurende de check. In het geval van de fietsbanden gaat de controle nog wat verder dan bij het stuur. De eigenaar mag verwachten dat de banden wanneer nodig op spanning worden gebracht. Het is de bedoeling dat deze handeling extra gemak oplevert in het gebruik van de fiets. 

Geïnteresseerden kunnen zich het beste melden op woensdagochtend. Als ze hun fiets brengen voor het middaguur dan staat hij om vijf uur ´s middags weer klaar. FietsUniek neemt contact op met de klant wanneer de drukte in de winkel zo toeneemt dat er tijdnood ontstaat. Dan volgt er een nieuwe afspraak om de fiets alsnog de beloofde controle te geven. De andere werkzaamheden van FietsUniek lopen naast de gratis servicebeurten gewoon door. Ze heeft een aanbod van meer dan vijftienhonderd fietsen voor jong en oud. De medewerkers helpen klanten op weg om een passende fiets te vinden.

Naast servicebeurten regelt de winkel ook proefritten voor wie nog geen besluit heeft genomen over een nieuwe fiets. FietsUniek kan eventuele bestellingen bij de koper thuis aanleveren, omdat alles op voorraad ligt. Ook buiten het zomerseizoen voert het bedrijf fietscontroles uit, maar dan tegen betaling. Het is dus uniek dat het tijdelijk voor niets kan, want na 30 augustus 2017 loopt de actie af. Dan kost het weer geld om een controle te laten doen, terwijl de donkere herfstmaanden tegen die tijd weer dichterbij komen. 

Naast de gratis check speelt FietsUniek nog verder in op de zomer met een ander aanbod. Bij de aankoop van iedere nieuwe fiets krijgen klanten een gratis SeatZac mee om op te zitten aan het strand of in een park. Alleen voor kinderfietsen, tweedehandsfietsen en fietsen voor volwassenen in een doos telt deze actie niet. Uitgerekend in de zomertijd trekken veel Nederlanders erop uit met hun fiets om streken in eigen land te ontdekken of ze nemen hem mee op vakantie. Alleen de komende weken zal FietsUniek de fietsen dus gratis zomerklaar maken zodat ze er tegenaan kunnen tijdens een lange tocht. De winkel aan de Arnoudweg in Hillegom opent iedere maandag tot en met zaterdag van negen tot vijf haar deuren.

Aankomende evenementen

Lees ook: