Stichting Cultuur Beleving van start

1 min leestijd

Hillegom – Al sinds eind vorig jaar is de Stichting Cultuur Beleving Hillegom in voorbereiding om de activiteiten van het Raam over te nemen. Nu is het moment gekomen om de ideeën en plannen in de praktijk te brengen. De basis van waaruit gewerkt gaat worden is het gebouw aan de Irenelaan in Hillegom, bekend als dat van ‘De Kulturele Raad’. Sinds 30 juni is de nieuwe Stichting officieel de nieuwe huurder.

Zaterdag 1 juli zijn vele vrijwilligers, docenten en belanghebbenden aanwezig geweest in het gebouw om dit heugelijke feit te vieren met koffie en gebak. Het bestuur heeft verteld wat de stand is van de werkzaamheden en wat nog moet gebeuren. Dat is behalve de voorbereiding van de cursussen, kunst en het theater, ook het onderhandelen over de verhuur van ruimtes aan belangstellenden. Natuurlijk was er volop gelegenheid om met elkaar bij te praten.

De feitelijke sleuteloverdracht was afgelopen vrijdag 30 juni waarbij vertegenwoordigers van de gemeente de sleutel officieel hebben overgedragen aan Karin Peters, voorzitter van het bestuur van de Stichting. Dit in aanwezigheid van het bestuur, een aantal genodigden en vertegenwoordigers van de pers. Bij deze gelegenheid is ook de nieuwe vlag in top gehesen. Dit ter markering van de start van culturele en educatieve activiteiten met een nieuw elan. Onder een nieuwe vlag!

Foto: PR / Corine Zijerveld Fotografie

Op de website van de Stichting, www.scbh.nl, is het voorlopige cursusprogramma te vinden, en het inschrijfformulier. Het cursusprogramma is nog volop in ontwikkeling, dus het is zaak geregeld te kijken. Ook zal de Stichting diverse lezingen en workshops verzorgen. En binnenkort wordt ook het theaterprogramma bekend gemaakt.