°C
woensdag 24 juli 2024

Jannie Joosten in Frans Out-galerij

Hillegom – Stichting Vrienden van Oud Hillegom presenteert de winnende lente-foto die in de Frans Out-galerij geplaatst wordt. Jannie Joosten heeft de fotowedstrijd gewonnen waarvan de opdracht luidde “Hillegom ontwaakt… in de lente”.

De foto is genomen vanuit de achtertuin van de fotograaf, al vele malen een dankbaar onderwerp om te fotograferen, en biedt zicht op de bollenvelden tussen de Stationsweg en de Pastoorslaan. Het contrast tussen de dreigende wolkenlucht en de voorjaarsbloei is wat het eerst opvalt. Maar bij nadere beschouwing gaat het oog naar de subtiele lijn van bebouwing en wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld; waar is dit precies en naar welke huizen kijken we? Dat maakt deze foto meer dan zomaar een voorjaarsfoto en daarom beslist de Frans Out-galerij waardig.

“De foto is genomen rond zeven uur ’s morgens op Koningsdag”, vertelt Jannie Joosten. Ik noemde de foto ‘Als dat maar goed gaat…’, want het zag er wel erg dreigend uit. Gelukkig werd die dreiging maar ten dele ingelost en beleefde Hillegom een Koningsdag met grotendeels goed weer.

Foto: Jannie Joosten

In de tuin van het Maartenshuis, thuishaven van de Vrienden ontving de winnaar een afdruk van de foto in een fraaie lijst – ook deze keer weer tot stand gekomen in samenwerking met Foto de Geus – uitgereikt door Vrienden-vrijwilligers Hans Lommerse, Alphons Maas en Jacolien van der Valk. Daarnaast is eeuwige lokale roem haar deel. Jannie Joosten werd voor deze feestelijke gelegenheid vergezeld door haar dochter Eva, met wie zij de wandeling naar de Vrienden op deze warme avond maakte.

De Vrienden van Oud Hillegom hebben de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting graag zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. Deze digitale fotogalerij vindt u op de Vrienden-website www.vriendenvanoudhillegom.nl onder het kopje Publicaties.

De volgende opdracht voor de Frans Out-galerij is “Zomervakantie in Hillegom” en foto’s kunnen worden ingestuurd tot 1 september naar emailadres frans.out.galerij@gmail.com.

Aankomende evenementen

Lees ook: