°C
dinsdag 23 juli 2024

Samenspeelmarathon

Hillegom – Op de Hillegomse Muziekschool zijn begin juni de samenspeelweken van start gegaan. Tijdens deze projectweken krijgen leerlingen de gelegenheid om in een groep samen te spelen. De leerlingen hebben gedurende drie weken groepslessen gehad en leren samen muziek maken in een band, vioolkwartet, gemengd ensemble etc.

Dit jaar zijn er heel veel leerlingen die een groep hebben gevormd en deelnemen aan dit project. Hierdoor ontstaan ook hele verrassende combinaties, zoals twee zussen die met elkaar samenspelen op dwarsfluit en saxofoon, twee vriendjes uit de klas die samen muziek maken op elektrische gitaar en piano en een fluitgroep begeleidt op keyboard en xylofoon!

Zaterdag 1 juli is de afsluiting van dit project en is er een presentatie van al deze groepen. Zij treden op tijdens de samenspeelmarathon. Door de vele enthousiaste reacties zal er van 13.00 uur tot 16.00 uur op meerdere locaties worden opgetreden, namelijk in de ontvangstruimte en in lokaal 6 van de Hillegomse Muziekschool en in de Theaterzaal en het Atrium van het Fioretti College Hillegom.

Het beloofd een middag te worden vol met muziek en veel afwisselende optredens. Iedereen is van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade de optredens van de samenspeelmarathon te komen beluisteren. Een leuke manier om te horen wat de leerlingen hebben bereikt in het afgelopen cursusjaar, maar ook om kennis te maken met de Hillegomse Muziekschool. Er is ook een informatiestand van de muziekschool aanwezig waar je kunt inschrijven voor het nieuwe cursusjaar. Op onze website vindt u een overzicht van de optredens: www.hillegomsemuziekschool.nl.

De middag wordt afgesloten met de jaarlijkse uitreiking van de Fase diploma’s in de theaterzaal van het Fioretti College. Dit feestelijk moment, waar de leerlingen het hele jaar naar toe hebben gewerkt, begint om 16.00 uur. We nodigen iedereen hierbij uit om dit mooie moment met onze leerlingen mee te beleven!

Aankomende evenementen

Lees ook: