Hillegom Romantique 2017

2 min leestijd

Hillegom – Op zondagmiddag 2 juli 2017 zal Hillegom Romantique plaatsvinden. Van 13:30 tot 17:00 uur is er van alles te beleven in de Hoftuin voor het gemeentehuis in Hillegom.

Een aantal jaar heeft de Hillegomse Harmonie Kapel opgetreden bij de Beekkadeconcerten tijdens de najaarsfeesten in Hillegom. Dit evenement is helaas geëindigd, maar uiteraard zit de vereniging niet stil. In de ogen van de vereniging mist Hillegom een groot evenement op cultureel gebied. Dit was de grote drijfveer om ruim een jaar geleden te beginnen de gemeente, Hillegomse verenigingen en organisaties te benaderen voor het ontwikkelen van Hillegom Romantique. Een evenement waarbij zoveel mogelijk culturele Hillegomse instanties een onderdeel vormen en welk evenement ieder jaar terug gaat komen en een begrip gaat worden in Hillegom, de bollenstreek en misschien nog veel verder.

Het evenement bestaat uit diverse podia met muziek, toneel, cabaret en alles wat maar bestaat op cultureel gebied. Er zijn optredens van de Hillegomse Harmonie Kapel, het dubbelriet ensemble, solisten en andere groepen van onder andere de Hillegomse Muziekschool. Maar ook dansscholen en toneelverenigingen gaan met zijn allen de romantische jaren van begin 1900 terughalen naar Hillegom. Naast de reeds genoemde deelnemers zullen ook onder andere de bibliotheek, BIB-kunst en de Culturele Raad aanwezig zijn.

De HHK wil de Hoftuin in een romantische sfeer neerzetten. Er komt een muziektent, wat stands van plaatselijke ondernemers en uiteraard worden de omringende terrassen erbij betrokken. Tevens wordt het publiek uitgenodigd om (zo mogelijk gekleed in Victoriaanse stijl of kleding van 100 jaar geleden) picknick-kleden, picknickmanden, stoeltjes enz. mee te nemen.

Dit kan uiteraard niet alleen samen met de vrijwilligers van de andere verenigingen zo’n evenement organiseren. De gemeente Hillegom is bereid gevonden een grote bijdrage aan het evenement te leveren maar ook Fonds 1818 en de J.C. Ruigrok Stichting hebben bijgedragen aan het evenement.

De Hillegomse Harmonie Kapel bruist van talenten – zowel jeugdig als iets minder jeugdig – en van enthousiasme. De Beekkadeconcerten en een aantal optredens in de Hoftuin en elders in Hillegom, hebben het vertrouwen gegeven dat een nieuw evenement in Hillegom een kans moet krijgen om een blijvend evenement te worden. Ook de prachtig nieuw aangelegde Hoftuin en de te verwachten verdere verfraaiing nodigt uit om hier optimaal gebruik van te maken