°C
zondag 14 juli 2024

Adamas zoekt gastvrouw of -heer

Nieuw-Vennep – In oktober begint de nieuwe basistraining om gastvrouw of gastheer te worden voor zowel het Adamas Inloophuis als op locatie bij het Spaarne Gasthuis. Wil jij graag iets doen voor mensen getroffen door kanker, dan is dit wellicht iets voor jou?

Wat doet een gastvrouw – of heer?

In het Adamas Inloophuis in Nieuw Vennep komen ieder jaar ongeveer 7.000 volwassenen en kinderen die kanker hebben (gehad) en hun naasten en/of nabestaanden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Ziekenhuis ondersteunen wij jaarlijks ook 7.000 patiënten met een luisterend oor.

“Als gastvrouw of gastheer kom je in contact met mensen in de meeste kwetsbare periode van hun leven. Het is daarom essentieel dat ze goed kunnen luisteren zonder ‘zelf in te vullen’, betrokken te zijn en te allen tijde de gast en diens behoefte centraal te stellen”, aldus Marcia de Groot – coördinator vrijwilligers. “Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Je moet zelfstandig kunnen werken, maar ook goed kunnen samenwerken. Het is niet noodzakelijk om uit eigen ervaring te weten wat het betekent om geconfronteerd te worden met kanker”, aldus Marcia.

Gastvrouw-heer zijn in Spaarne Gasthuis

In het oncologie centrum van het Spaarne Gasthuis zijn 2-3 vrijwilligers aanwezig om patiënten te ondersteunen bij de niet-medische aspecten van kanker. Een praatje, een luisterend oor, een schouder of om praktische vragen te beantwoorden. “Vrijwilligers die hier werken zijn gewend om proactief op patiënten af te stappen of om bij het bed te zitten wanneer patiënten chemo krijgen”.

Basistraining

“Bij Adamas vinden we het enorm belangrijk om de kwaliteit van onze ondersteuning en begeleiding hoog te houden. Gasten mogen immers verwachten dat ze bij Adamas professioneel ondersteund worden”, vervolgd Marcia. Vrijwilligers ontvangen een basistraining bestaande uit drie dagen (6 en 27 & 28 oktober) waarin ze handvatten krijgen om die ondersteuning en begeleiding op een goede manier in te kunnen vullen. Na het afronden van de basistraining kunnen de vrijwilligers aan de slag in het huis in Nieuw Vennep of in het Spaarne Gasthuis.

Wat biedt Adamas jou?

Vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer. “Naast de basistraining bieden wij ook een uitgebreid trainingsaanbod aan van privé coaching, leuke workshops en verdiepende trainingen. En natuurlijk de jaarlijkse BBQ in onze mooie tuin”, lacht Marcia.

Aanmelden

Meer informatie vind je op http://www.adamas-inloophuis.nl/word-vrijwilliger en daar kun je je ook aanmelden. Wil je nog wat meer informatie neem dan contact op met Marcia de Groot, coördinator Vrijwilligers via marcia@adamas-inloophuis.nl.

Over het Adamas Inloophuis

Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht om weer in hun kracht te staan. Door informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300,000 nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.

Aankomende evenementen

Lees ook: