Burgemeester Hillegom : ‘grens van toelaatbare is bereikt’

Hillegom – Donderdag 1 juni raakten drie agenten gewond bij de arrestatie van een veertien-jarige jongen in Hillegom. De jongen verzette zich hevig tegen zijn arrestatie en heeft één van de agentes in haar gezicht geschopt. Dit incident gebeurde in het openbaar en er waren vele jeugdige getuigen aanwezig. Burgemeester Arie van Erk reageert geschokt.

Burgemeester Arie van Erk: “Geweld tegen onze publieke hulpverleners is ontoelaatbaar. Mijn zorg en medeleven gaat in de eerste plaats uit naar de drie agenten die gisteren tijdens het uitoefenen van hun taak zijn verwond. Wat mij betreft is hier nu een grens is bereikt. Laat één ding duidelijk zijn: geweld tegen hulpverleners is onacceptabel. Op dit moment denken wij na over een passende opvolging van het incident in samenwerking met alle betrokkenen, zodat wij hier als gemeenschap lering uit halen. Wij zijn al langer bezig met een groep jongeren die overlast veroorzaakt. Wij zetten hier extra op in en laten dit niet op zijn beloop.”

De burgemeester onderhoudt nauw contact met de politie over de drie getroffen hulpverleners. De politie heeft aangifte gedaan van geweld. De verdachte zit in de cel in Leiden.