°C
zaterdag 13 juli 2024

Dag van het Kasteel

HILLEGOM – Op Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, wordt wederom De Dag van het Kasteel georganiseerd. Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert voor de gemeente Hillegom wederom deze dag (10.00-16.00 uur), die tot stand komt dankzij sponsoring door Landgoederenzone Zuid-Holland. Dit jaar is het thema “Rondom kasteel en buitenplaats” en daar hebben de vrijwilligers van de Vrienden allerlei leuke activiteiten omheen geselecteerd.

Ook dit jaar zullen een aantal Vrienden-vrijwilligers weer rondleidingen verzorgen in ’t Hof, dat deels geopend zal zijn voor het publiek. Daarnaast zullen ’s morgens leerlingen van de Hillegomse Muziekschool muziekstukken ten gehore brengen in de Meerkamer, midden in ’t Hof.

In de Hoftuin zullen allerlei ambachtslieden hun ambachten vertonen, zoals een kruidenvrouwtje, wolspinster, imker, glas in lood-maker en een papierschepper. Daarnaast zullen kraampjes bemand worden door Hiro Natuurlijk Wonen en De Soete Suikerbol. Zij waren vorig jaar voor het eerst van de partij en dit beviel erg goed. Voor de kleintjes zullen er ’s middags ponyritjes door het centrum van Hillegom worden verzorgd door de Manege Hillegom.

En dan nog de Houttuin: op het plein van de Houttuin zal een smid zijn ambacht demonstreren, en de gelijknamige brasserie zal ook geopend zijn op deze dag.

Ook wordt De Dag van het Kasteel ingestoken als een manier om op de fiets allerlei monumenten te kunnen bezoeken en te bezichtigen. In Zuid-Holland doen 19 kastelen en buitenplaatsen mee, waaronder dus ’t Hof. Er worden dan ook ieder jaar verschillende routes samengesteld. Hiervoor zijn folders gemaakt die deze weken op verschillende gemeenschappelijke ontmoetingsplaatsen te vinden zijn. Maar ook online is de routekaart te vinden, op de website van Nederlandse Kastelenstichting (www.kastelen.nl).

Naast de Dag van het Kasteel organiseert Stichting Vrienden van Oud Hillegom nog meer evenementen. Het volledige evenementenoverzicht is gepubliceerd op de Vrienden-website www.vriendenvanoudhillegom.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: