°C
dinsdag 23 juli 2024

Toch theater en cursussen in Hillegom!

Hillegom – Een nieuw cultureel en educatief programma in het pand aan de Prinses Irenelaan begint vorm mee krijgen! Nu ‘Het Raam’ besloten heeft te stoppen met de activiteiten, heeft een paar enthousiaste Hillegommers actie ondernomen. Inmiddels hebben zij een nieuwe stichting opgericht, en is de programmering voor volgend seizoen volop aan de gang.

Sinds in december bekend werd dat ‘Het Raam’ haar werkzaamheden met ingang van 1 juli 2017 zou staken, is er veel gebeurd. Een flink aantal inwoners van Hillegom heeft zich spontaan bij de gemeente gemeld om hun kennis en ideeën te delen. Een paar daarvan heeft het initiatief genomen om een nieuwe stichting op te richten en een programma voor 2017-2018 in elkaar te zetten. Het gaat dan om theatervoorstellingen voor groot en klein, cursussen en workshops. Ook Jazzclub Perdido is betrokken, en heeft voorstellingen ingepland.

Het bestuur van de nieuwe stichting bestaat uit Karin Peters (voorzitter), Roland Wiersema (penningmeester) en Huub Kleinjans (secretaris). Daarnaast zijn actief: Hans Lommerse, Erwin Veenman en Frans de Hoog. Op 30 maart heeft dit nieuwe bestuur een avond voor alle (oud-)vrijwilligers en (oud-)docenten georganiseerd om elkaar te informeren en van gedachten te wisselen over de toekomst. Ook u kunt zich nog aanmelden als docent of vrijwilliger. Neem dan een kijkje op de website ‘http//:www.scbh.nl’.

Aankomende evenementen

Lees ook: