°C
maandag 15 juli 2024

Leerlingen leren omgaan met geld

Hillegom – Van 27 tot en met 31 maart 2017 wordt “de week van het geld” georganiseerd. Dit is een landelijk initiatief georganiseerd door “Wijzer in geldzaken” i.s.m. o.a. de Nederlandsche Bank en een aantal andere organisaties. De gemeente Hillegom heeft middels een impulssubsidie ook een bijdrage geleverd. In deze week worden allerlei activiteiten op school georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld.

Voor de 2e-jaarsleerlingen van het Fioretti College Hillegom staan in die week veel activiteiten op het programma. Tijdens de lessen krijgen zij tips over hoe zij moeten omgaan met hun kleed- en zakgeld, door middel van lesopdrachten en workshops. De theatergroep PlayBack zal de voorstelling “Rijk” voor de leerlingen ten uitvoering brengen.

Ook speelt de theatergroep op 27 maart speciaal voor ouders van de leerlingen een voorstelling, “Credits”. In deze uitvoering worden ouders interactief betrokken en krijgen zij handreikingen hoe zij hun kind kunnen voorbereiden op hun financiële zelfstandigheid. Immers, jong geleerd is oud gedaan!”

Aankomende evenementen

Lees ook: