°C
woensdag 24 juli 2024

Het Hill-Billies zomerkamp 2017

Hillegom – De Hill-Billies zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de kampweek van 2017. De Hill-Billies gaan in 2017 met ongeveer 50 kinderen en zo’n 20 ervaren begeleiders van zaterdag 15 juli t/m zaterdag 22 juli, 2e week van de vakantie, naar het Brabantse Oirschot. 

De opzet van De Hill-Billies is om kinderen een leuke week te bezorgen door met leeftijdgenootjes op kamp te gaan en veel leuke en gezellige dingen te doen. Bijzondere aandacht is er voor kinderen in een achterstandssituatie. De financiële situatie thuis mag geen belemmering zijn om mee te gaan met De Hill-Billies. De Hill-Billies kinderkampen zijn bedoeld voor alle kinderen tussen de 7 en 12 jaar die wel eens een weekje met leeftijdgenoten op kamp willen. De kinderen hoeven dus nergens lid van te zijn, iedereen mag mee. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers, sponsoring van vele Hillegomse ondernemers en giften van fondsen kunnen de kosten van de kampweken zeer laag blijven. Ook in 2017 krijgen de kinderen voor € 125,- per persoon een volle week lang plezier en misschien wel nieuwe vriendjes of vriendinnetjes voor het leven. Mocht dit bedrag nog een probleem zijn, dan is een betalings- of kortingsregeling mogelijk. Uitgangspunt is dat ieder kind mee moet kunnen op kamp. 

We verblijven aankomend jaar in de groepsaccommodatie “van Pinxteren”. De accommodatie heeft twee gebouwen waardoor we de jongere en oudere kinderen kunnen splitsen. Hierdoor kan het avondprogramma goed toegespitst worden op de leeftijd van de kinderen. De jongere kinderen kunnen bijvoorbeeld al rustig slapen, terwijl de oudere kinderen nog een spannend avondspel doen. Buiten zijn grote grasvelden met veel speeltoestellen. Deze accommodatie leent zich uitstekend voor de allerlei spelletjes, het journaal, en alle andere leuke activiteiten die staan gepland voor de kampweek. Uiteraard zullen we ook gaan zwemmen en houden we een vossenjacht. Ieder kamp heeft ook altijd een thema. Wat dat komend jaar is, blijft nog even geheim, maar de themacommissie is wel al druk bezig met alle voorbereidingen. Daarnaast is er ook ruimte voor de kinderen om zich terug te trekken in bijvoorbeeld de knutselhoek, de leeshoek of de spelletjeshoek in het kampgebouw. Ook zijn er bewust dingen niet. Zo zijn er geen (spel)computers, mobiele telefoons, internet en televisie aanwezig. Toch vervelen de kinderen zich geen moment en balen ze als ze aan het eind van de week weer naar huis moeten. Voor 2017 zijn inmiddels al heel wat inschrijvingen binnen, bent u ook geïnteresseerd schrijf uw kind dan ook in voor een week om nooit te vergeten! 

Voor meer informatie, het aanvragen van een informatieboekje of een inschrijfformulier kunt u bellen met Sven van Bohemen 06-819 342 61. Ook kan er een e-mail gestuurd worden naar secretariaat@hill-billies.nl. Voor meer informatie, een digitaal inschrijfformulier, filmpjes en foto’s van voorgaande jaren kunt u ook terecht op www.hill-billies.nl of ophttp://www.facebook.com/HillbilliesNL

Aankomende evenementen

Lees ook: