°C
zaterdag 13 juli 2024

Vriendenavond in De Hoeksteen

HILLEGOM – Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert op vrijdag 10 maart de Voorjaars Vriendenavond, in De Hoeksteen aan het Karel Doormanplein 2, Hillegom. Van oudsher een donateursavond, ofschoon ook ook niet-donateurs van harte welkom zijn.

Martin Bunnik zal het spits afbijten met zijn lezing; hij is auteur van het boek “Huis te Vogelenzang en de familie Barnaart”. In dit boek beschrijft hij uitgebreid alle elementen van het landgoed zoals de huizen, de weilanden, boerderijen en moestuinen. Tijdens deze lezing neemt hij ons mee op reis naar dit landgoed.

Na de pauze is het tijd voor de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom. Voor de 22e keer reiken de Vrienden deze oorkonde uit aan de eigenaar(s) van een Hillegoms pand dat op historisch verantwoorde wijze is gerestaureerd of behouden is gebleven.

Dit jaar zijn panden genomineerd in de categorie “markante gebouwen, niet zijnde woonhuizen, van minstens 50 jaar oud”. Eén ervan wordt vereeuwigd op een kleine aquarel van Ron Gronert, die de oorkonde zal sieren.

De beschrijving van de tien genomineerde panden staat op de website van de stichting www.vriendenvanoudhillegom.nl onder Historisch erfgoed.

Ook komt tijdens deze Vriendenavond ons boek “Vroeger in Hillegom, Verhalen van de Verhalentafel” uit. Dit is een bundeling van de twaalf verhalentafels die wij in 2016 organiseerden. Hillegommers vertelden hun herinneringen over diverse onderwerpen en deze zijn opgetekend door Veronica Handgraaf en Marca Bultink. Het boek bevat ook veel foto’s van vroeger. De prijs is € 11,00 maar tijdens de pauze van de Vriendenavond is het boek voor € 10,00 te koop (alleen contant, geen pin).

Aanvang van het programma is 20.00 uur; De Hoeksteen is open om 19.30 uur. De entree bedraagt € 5,00 inclusief 2 consumpties. De Vrienden hopen u op 10 maart te verwelkomen!

Aankomende evenementen

Lees ook: