°C
zondag 14 juli 2024

LuisterBieb app helpt eindexamenkandidaten

Hillegom – Met de gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek kunnen eindexamenkandidaten luisteren naar een gesproken boek. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

De LuisterBieb app is een alternatieve en laagdrempelige manier om jongeren enthousiast te maken voor boeken en literatuur. Of ze nu sporten, met de bus reizen, hun krantenwijk lopen of in bed liggen: oortjes in en luisteren maar. Door ‘luisterend lezen’ kunnen ook niet-lezers het volledige boek leren kennen en beperken zij zich niet uitsluitend tot uittreksels of films.

Hoe werkt het?
De LuisterBieb app is eenvoudig te downloaden naar tablet of smartphone. Iedereen die lid* is van de Bibliotheek heeft toegang tot alle luisterboeken. Wie geen lid is, heeft toegang tot een selectie luisterboeken. In de ‘Luisteren voor je lijst-selectie’ staan titels voor zowel het vmbo als havo/vwo. De luisterboeken zijn via wifi te downloaden. Hierna kan er altijd en overal geluisterd worden naar boeken van de literatuurlijst.

* Jongeren tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek. Zij betalen eenmalig € 2,50 inschrijfgeld.

Aankomende evenementen

Lees ook: