°C
dinsdag 16 juli 2024

Goud voor Roosmarijn Fledderus

Hillegom – Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op het programma voor de turnsters van Jahn Hillegom: in Amsterdam en Breda. Zaterdag 4 februari mochten de vijf meiden uit de 3e divisie hun eerste districtswedstrijd in Amsterdam turnen. Alle meiden hebben erg lekker geturnd, goed hun best gedaan en ook doorgezet als het even wat minder goed ging. Bij Roosmarijn Fledderus, 12 jaar, gingen alle toestellen goed. Op vloer wist ze met haar mooie uitstraling en nette elementen de jury te overtuigen haar het hoogste cijfer te geven. Op de evenwichtsbalk en de brug ongelijk turnde ze zo netjes dat ze er tweede werd. Ze won ruimschoots goud overall in de categorie jeugd divisie 3. Fien van Engelen turnde in dezelfde categorie een supermooie sprong waarmee zij het hoogste cijfer pakte. Helaas een foutje op vloer, maar ook een hele nette brug- en balkoefening. Bij Bente Amundsen (16 jaar) was haar balkoefening wat onstabiel, op de andere toestellen maakte ze geen grote fouten; een prima wedstrijd. Bij Fleur Goedemans en Pamela van Barneveld (beiden 14 jaar) ging vooral de balkoefening erg goed. Fleur had zelfs het tweede cijfer van de wedstrijd. Over twee weken volgt de tweede plaatsingswedstrijd, waarna bekend wordt wie er doorstromen naar de halve landelijke finale. 
Op zondagochtend had Suus haar eerste kwalificatiewedstrijd in Breda in jeugd divisie 1. Ze heeft zich erg goed staande gehouden in dit hoge niveau en turnde al haar oefeningen beter dan vorige wedstrijd. Ze was zelf vooral blij dat haar brugoefening lukte, in totaal werd ze netjes achtste, waarmee ze vrijwel zeker door is naar de halve finales.

Aankomende evenementen

Lees ook: