°C
dinsdag 23 juli 2024

Programmeren is leuk!

Hillegom – Kinderen zijn nieuwsgierig en willen graag onderzoeken. In het Kindermedialab experimenteren kinderen én hun ouders met robots en spelletjes om op een speelse wijze de logica van het programmeren te ontdekken. Kinderen van 5 t/m 7 jaar én hun ouders zijn op vrijdag 10 februari, van 15:30 – 17:00 uur, welkom in de Bibliotheek Haarlem Oost (Leonard Springerlaan 5), op woensdag 15 februari, van 15:30 – 17:00 uur in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1) en op woensdag 22 februari, van 14:30 – 16:00 uur in de Bibliotheek Bennebroek (Kerklaan 6). De workshop is gratis bij te wonen, je kunt gewoon binnenlopen.

In het Kindermedialab zijn verschillende (bord)spelletjes, apps en robotjes. Ga met je kind aan de slag en geef Bee-Bot commando’s om zijn weg te vinden op het speelbord en laat de schattige robotjes Dash & Dot op de xylofoon spelen. Weet je dat Dash & Dot ook kunnen praten? Of speel gezellig samen het bordspel Bits & Bytes. Help Bits & Bytes met hun zoektocht naar de grote glanzende diamant. Op hun weg komen ze allerlei obstakels tegen als ‘walls’, ‘bugs’ en een gevaarlijk monster.

Al doende worden oplossingen bedacht en het logisch denken gestimuleerd.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: