°C
dinsdag 16 juli 2024

Nieuw clubgebouw Kano Vereniging

Streek/Lisse – Op dinsdag 17 januari zijn de heiwerkzaamheden voor het nieuwe clubgebouw van Kano Vereniging Lisse op de Jachthavendam uitgevoerd. Sinds mei 2015 bivakkeert de vereniging in een tijdelijke bouwkeet op deze nieuwe locatie. Zodra het onderhoudsarme en duurzame pand gereed is, kunnen de leden vooral weer gaan varen en ontstaat er ruimte om nieuwe leden enthousiast te maken voor het kanovaren.

Kano Vereniging Lisse bestaat sinds 1985 en was van 1988 tot mei 2015 gesitueerd aan de Sportlaan bij sporthal Meerzicht waar ze geheel zelfstandig hun clubgebouw bouwden en beheerden. De nieuwbouw volgt na een lang traject vanaf 2002 toen de plannen voor nieuwbouw van De Waterkanten startten. Vele locaties zijn onderzocht voor het nieuwe onderkomen. Uiteindelijk bood de Watersportvereniging Lisse uitkomst en samen met hen en de gemeente is het mogelijk gemaakt om de kanovereniging op de Jachthavendam te vestigen. In maart 2015 keurde de gemeenteraad van Lisse de plannen goed. Om het beschikbaar gestelde budget optimaal te besteden aan het clubhuis, heeft de vereniging met een actieve en kundige bouwcommissie het gehele traject zelf begeleid. Inmiddels zijn de vergunningen rond en is de opdracht aan de aannemer verstrekt.

Vele dagen is er door de leden gewerkt aan het bouwrijp maken van het terrein en zijn de funderingen voor de kano-containers gemaakt. De aannemer levert het clubgebouw wind- en waterdicht op, waarna de leden de afbouw en inrichting dit voorjaar zullen uitvoeren voordat het vaarseizoen echt start. Hoewel er door een aantal leden het hele jaar door gevaren wordt en het clubhuis iedere woensdagavond open is, vinden de meeste kano activiteiten en de maandelijkse toertochten op zondag vooral plaats als het wat warmer wordt .

De locatie direct aan de Ringvaart is een goede uitvalsbasis voor vaartochten over de Kagerplassen en door de Bollenstreek. 20 Minuten met de auto en er kan gevaren worden op de Noordzee bij Langevelderslag. De Kano Vereniging Lisse heeft leden uit de gehele regio. Voor meer info kunt u terecht op www.kvlisse.nl of de Facebook-pagina.

Aankomende evenementen

Lees ook: