Inschrijving gestart van populaire kookcursus kookelekuu

1 min leestijd

Hillegom – Vanaf september 2016 is jongerenwerk Welzijnskwartier gestart met de kookcursus. Jongeren van 10 tot 14 jaar leerden op deze cursus alles wat met koken te maken heeft. De succesvolle workshop Kookelekuu gaat volgend jaar weer verder, maar duurt iets langer per ronde. In 2016 was dat vier keer en in 2017 gaan we zes middagen koken. Tijdens deze kookworkshop leer je de basis van het koken. Je leert veel over de dagelijkse gang van zaken in de keuken. Het schoonmaken en snijden van de ingrediënten. Bakken, braden en koken zoals men dat in de keuken thuis doet komen allemaal aan bod. Je leert hier bijv. een maaltijd salade te maken, paneren, marineren, pasta koken, of friet van aardappels snijden. Ook de toetjes komen aan bod en worden vaak zelf door de deelnemers verzonnen.

 

Kookelekuu duurt 6 donderdagen van 16.00 tot ongeveer 19.30 en wordt gehouden bij scouting Tjarda, Oude Weerlaan 63. De kosten bedragen €20 per inschrijving per workshop van 6 middagen. De laatste middag mogen je ouders ook komen eten. De startdata zijn:12 januari, 23 februari, 6 april, en 18 mei.

Voor informatie en inschrijven kan je terecht bij Richard Grimbergen, 0610704075, richardgrimbergen@welzijnskwartier.nl of kijk op de facebook pagina van het jongerenwerk https://www.facebook.com/jongerenwerkhillegom