°C
zondag 14 juli 2024

1e paal voor nieuwbouw Leembruggenstraat Hillegom

1e-paal-leembruggen-nov-2016Hillegom – Stek startte op een regenachtige dinsdag 15 november met de bouw van de zestien seniorenappartementen en zeven eengezinswoningen in de Leembruggenstraat in Hillegom. Wethouder Verheijen, Stek-bestuurder Hans Al en commercieel Schotman van aannemersbedrijf Van Rhijn uit Katwijk sloegen de feestelijke eerste paal in de grond. Voormalige bewoners die terugkeren naar de nieuwbouw schoten samen met een aantal andere genodigden confetti in de lucht met speciale shooters.

Woningen
Zes van de zeven eengezinswoningen zijn bestemd voor de terugkerende bewoners. De huurprijs van deze woningen ligt op € 710,- per maand. Voor terugkerende bewoners heeft Stek de huurprijs aangepast volgens het sociaal plan, zodat de huren passend zijn bij het inkomen van de huurder. De overige vrije huurwoningen worden in het voorjaar van 2017 via WoningNet Holland Rijnland aangeboden. De appartementen zijn bedoeld voor 55+-ers en hebben een huurprijs van ongeveer € 675,- euro per maand.

Park
In de oude Leembruggenstraat stonden 40 kleine eengezinswoningen. Deze zijn in 2015 gesloopt. In het nieuwe plan worden er minder woningen teruggebouwd, maar er komt op verzoek van de gemeente Hillegom een mooie groenstrook tussen de woningen en de Avenbeeck. De gemeente Hillegom gaat dit park inrichten.

Aankomende evenementen

Lees ook: