°C
dinsdag 16 juli 2024

Eerste stap verplaatsing Manege Hillegom een feit

Hillegom – Op 31 oktober 2016 ondertekenen de gemeente Hillegom en de Manege Hillegom het document dat de overdracht regelt van de grond waarop de Manege Hillegom nu nog gevestigd is en van de grond van de locatie waar de Manege Hillegom nieuw gaat bouwen. Namens de gemeente tekent wethouder Jeroen Verheijen. Marian Koopman tekent namens de Manege Hillegom. De ondertekening vindt plaats in de kantine van de Manege Hillegom, Oude Weerlaan 60 in Hillegom, om 15.15 uur. Dit is de eerste stap in het proces om de Manege Hillegom te verplaatsen van de Vossepolder naar de Ampèrestraat.

Op 31 augustus 2016 heeft de Raad van State voor duidelijkheid gezorgd met de uitspraak over de procedure rond de verplaatsing van de Manege Hillegom naar de Weerlanerpolder. Een paar bedrijven en Vereniging Behoud de Polders hadden bezwaar tegen de verplaatsing van de Manege Hillegom en hadden deze zaak aangespannen. De uitspraak van de Raad van State houdt in dat de Manege Hillegom nu verplaatst mag worden. In opdracht van de gemeente is al gestart met het bouwrijp maken van de grond van de locatie aan de Ampèrestraat.

Eind dit jaar kan dan gestart worden met de bouw van de Manege Hillegom op de nieuwe locatie.

Aankomende evenementen

Lees ook: