°C
dinsdag 23 juli 2024

Help je mee de deur van Adamas open te houden?

Nieuw Vennep / Streek– Deze week lanceert Adamas Inloophuis de donatie campagne: “Help je mee de deur van Adamas open te houden?” om mensen te attenderen dat zonder hun hulp Adamas zijn deuren niet onvoorwaardelijk open kan houden.

Op 3 oktober lanceert het Adamas Inloophuis de donatie campagne: “ Help je mee de deur van Adamas open te houden?”. Met een nieuwe flyer, een makkelijke online donatie module op website (www.adamas-inloophuis.nl) en facebook (facebook.com/adamasinloophuis) hoopt Adamas mensen te attenderen dat het Inloophuis (periodieke) donateurs nodig heeft om ouderen en kinderen geconfronteerd met kanker, psychosociale ondersteuning te kunnen blijven bieden.

“Zorg die in de reguliere zorgketen niet aanwezig is, maar ontzettend hard nodig is”, aldus Annelies Osinga – coördinator Adamas Inloophuis. “

“1 op de 3 mensen krijgt kanker. Helaas kent (bijna) iedereen wel iemand die er mee te maken krijgt. De diagnose kanker kan veel bij iemand teweegbrengen. Niet alleen als ze zelf ziek zijn, maar ook als iemand in de directe omgeving met kanker is geconfronteerd”. Mensen lopen rond met vragen, zijn bang en verdrietig of merken dat de relatie met dierbaren onder druk staat”. Volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar kunnen in het Inloophuis terecht voor een kop koffie en een luisterend oor. Om kennis te maken met verschillende activiteiten die ontspanning, kracht en zingeving kunnen bieden” vervolgt Osinga.

Afhankelijk van donateurs
Het Adamas Inloophuis wordt nauwelijks gesubsidieerd door de overheid en KWF en is afhankelijk van giften, sponsoren en jaarlijkse donaties. Van fondsen, bedrijven, serviceclubs en particulieren. “Elk jaar is het weer een uitdaging om de begroting van € 300.000 rond te krijgen. Wat wij nodig hebben is simpelweg continuïteit van inkomsten en wij hopen dat iedereen die het Adamas Inloophuis een warm hart toedraagt ons daarbij kan helpen”, zegt Osinga met een warme glimlach.

Online donatie module
Adamas heeft een nieuwe online donatie module op website en facebook, waardoor iedereen makkelijk kan doneren. Een periodieke schenking (mits voor 5 jaar) is zelfs tot 52% aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Voor meer informatie kijk op www.adamas-inloophuis.nl

“Met jouw donatie zorg je dat volwassen, kinderen en naasten een plek hebben waar ze leren omgaan met kanker. Om hen weer vrolijkheid, zelfvertrouwen, ontspanning, warmte en kracht te laten ervaren” besluit Annelies.

Over het Adamas Inloophuis
Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten uit de hele regio van harte welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 8.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 10 vrijwilligers die jaarlijks 4.000 bezoeken begeleiden.

Aankomende evenementen

Lees ook: