°C
maandag 15 juli 2024

Hillegom feliciteert Marc Evers

Hillegom – Het zal niemand in Hillegom ontgaan zijn; ‘onze’ Marc Evers heeft tijdens de Paralympische Spelen in Rio maar liefst drie medailles behaald! Heel Hillegom is natuurlijk bijzonder trots op de meervoudige zwemkampioen. Het gemeentebestuur zet Marc daarom graag in het zonnetje.

Op zondag 2 oktober rond 15.45 uur, na de wedstrijd van het eerste elftal van SV Hillegom, wordt Marc Evers gehuldigd vanwege zijn fantastische prestaties tijdens de Paralympische Spelen in Rio. Alle Hillegommers zijn van harte welkom bij SV Hillegom om aanwezig te zijn bij deze feestelijke bijeenkomst.

Zilver, brons en goud
Op 8 september zwom Marc zijn zilveren race op de 100 meter rugslag. Die dag tikte Lee In Kook uit Korea eerder aan. De volgende medaille was van brons; zijn eeuwige concurrenten op de discipline 100 meter schoolslag, de Britten Aron Moores en Scott Quin, waren op 14 september sneller. Op de 200 meter wisselslag bleek Evers echter onverslaanbaar. Op zaterdag 17 september zag Nederland Marc Evers uit Hillegom op de middelste plaats van het ereschavot staan met de welverdiende gouden medaille in zijn hand en een grote voldane glimlach op zijn gezicht.

Trots
Ook de beelden van juichende familieleden en fans werden door velen bekeken. Vader Frank Evers: “Marc heeft hier keihard voor getraind, dag in dag uit. We zijn vreselijk trots op hem!”

Aankomende evenementen

Lees ook: