Kom in je kracht met veerkracht

2 min leestijd

Nieuw Vennep/Streek –  Op 13 en 14 september verwennen Adamas Inloophuis en het Spaarne Gasthuis 60 kankerpatiënten met een heerlijke vaartocht in Rotterdam.

Verwendag op het water
Op 13 en 14 september, 2 zonovergoten dagen, stappen 60 kankerpatiënten aan boord van Vaarkracht. Om even op krachten te komen, om nieuwe energie op te doen en om lotgenoten te ontmoeten. Om 09:30 worden de gasten bij Adamas opgewacht met een kop koffie/thee en iets lekkers om vervolgens per bus naar de Rotterdamse Eemhaven te rijden. Daar worden ze met veel vriendelijkheid onthaald door de bemanning van VaarKracht. Een heerlijke dag op het water, uitgebreid Rotterdam en havens zien, genieten van een heerlijke lunch en van elkaar. De verwendag is mogelijk gemaakt door de sponsoren van VaarKracht, BAVO Stichting Heemstede en Fonds Sluyterman van Loo (beide fondsen die graag iets doen voor ouderen en welzijn).

Voor wie?
Op 13 september zijn patiënten met borstkanker en op 14 september patiënten met andere vormen van kanker boven de 50 jaar persoonlijk uitgenodigd om mee te varen.  Gasten uit o.a. Lisse, Hillegom, Heemstede, Hoofddorp en Nieuw Vennep reageerden enthousiast en de verwendag was snel volgeboekt.

Jaarlijkse verwendag
Al enige jaren organiseren Adamas Inloophuis en het Spaarne Gasthuis gezamenlijke verwendagen voor mensen die met kanker geconfronteerd zijn. Tot dit jaar waren de verwendagen bij Adamas in het Inloophuis met diverse mooie, verdiepende workshops, lotgenoten contact en een heerlijke lunch. Dit jaar ontstond het idee om iets te anders te gaan doen en werden mensen persoonlijk uitgenodigd om mee te varen op VaarKracht.

Stichting VaarKracht
Het leven met kanker zwaar is, zeker ook voor dierbaren. Op z’n tijd moet je er even uitbreken, ontsnappen aan de werkelijkheid, nieuwe energie opdoen. Daarom organiseert Stichting VaarKracht voor kankerpatiënten en hun naasten overal in het land onvergetelijke vaartochten. Op het water al je zorgen vergeten. “Even een moment geen kankerpatiënt”. Welkom aan boord!

Het Adamas Inloophuis
Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij ons terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 120 vrijwilligers en jaarlijks rekenen we op ongeveer 8.000 bezoeken.