°C
dinsdag 16 juli 2024

Commissaris positief over Hillegom

Hillegom – Op donderdagmiddag 8 september bracht de commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, een werkbezoek aan Hillegom. Het college van burgemeester en wethouders ontving hem in het gemeentehuis. De commissaris was positief verrast en sprak zijn complimenten uit over de allure en verbeterde uitstraling van zowel dorp als gemeenschap. Via Twitter liet hij weten “Het was mooi vanmiddag in Hillegom. Goede gesprekken waarin zelfbewustzijn en trots klonken”.

commissaris-koning
Foto: Corinne Zijerveld

Het werkbezoek begon met een gesprek tussen de commissaris van de Koning en het college van burgemeester en wethouders. Het college informeerde de commissaris uitgebreid over actuele zaken, zoals de uitstekende financiële situatie van de gemeente en de Hillegomse visie op de Duinpolderweg. Over de ambtelijke samenwerking tussen Hillegom, Lisse en Teylingen per 1 januari 2017 benadrukte het college dat de voorbereidingen gebeuren met de blik gericht naar buiten. Smit juicht de samenwerking toe. “Het is een krachtige regio met een sterke identiteit”, aldus de commissaris. “Kijk naar de economische potentie van de Greenport, de kust, de Keukenhof, de Europese ruimtevaartorganisatie en de onderwijs-arbeidsmarktinstellingen hier. Bijzonder rijk en gevarieerd. Wil je die kracht behouden en naar de toekomst verder ontwikkelen dan moet je als gemeenten de handen ineen slaan.”

Aansluitend leidde Hans Lommerse van de Stichting Vrienden van Oud Hillegom het gezelschap rond door de zonovergoten Hoftuin, die dit voorjaar gerenoveerd werd. De commissaris was vol lof over de inzet van de gemeente en de vrijwilligers van de Vrienden van Oud Hillegom die de Hoftuin in oude glorie herstelden.

Ook sprak de commissaris uitgebreid met het maatschappelijk middenveld van Hillegom. In de kantine van SV Hillegom ontmoette hij onder andere vertegenwoordigers van de voetbalvereniging, de ondernemersvereniging en organisaties op het gebied van onderwijs en welzijn. Zij illustreerden met veel enthousiasme en sterkte voorbeelden hoe door het vele vrijwilligerswerk het voorzieningenniveau in de gemeente kan bloeien.

Aankomende evenementen

Lees ook: