°C
maandag 15 juli 2024

Topdrukte in De Vosse

Hillegom – Door het mooie weer van de afgelopen week wisten veel mensen weer de weg te vinden naar zwembad De Vosse. Het buitenzwembad opende de deuren al in april maar de lage temperaturen en de regenval maakte dat het recreatieve bezoek in mei en juni teleurstellend was. Gelukkig maakte het mooie weer van afgelopen week erg veel goed.

Volgens zwembadmanager Vincent Venloo heeft het beperkte bezoek in de eerste maanden van het seizoen voor een achterstand van het aantal bezoekers gezorgd. “Gelukkig hebben we deze achterstand door de hoge temperaturen van afgelopen week enigszins in kunnen lopen.” aldus Venloo. Afgelopen week was namelijk goed voor 9000 bezoekers.

Tijdens deze drukke dagen moeten alle zeilen bijgezet worden door de medewerkers om alles goed te laten verlopen. In totaal zijn er zo’n 40 medewerkers, die afwisselend worden ingezet. Met elkaar zorgen zij ervoor dat iedere dag weer tot een goed einde gebracht wordt. Toch is dit aantal medewerkers niet altijd voldoende om iedere dag een optimale bezetting te hebben. Om alsnog genoeg menskracht te hebben, worden er ook collega’s uit zwembad De Waterkanten ingezet. Tevens zijn er beveiligers van Flexteam werkzaam, die de zwembadmedewerkers ondersteunen. Deze beveiligers bewaken hoofdzakelijk het grasveld en de kleedkamers, waardoor de zwembadmedewerkers zich kunnen focussen op de bassins.

“Jammer genoeg is de mooiste week van het seizoen, ook meteen de laatste week van de zomervakantie geweest, maar wellicht dat de maand september nog mooie dagen in petto heeft. Het zwembad is t/m 18 september dagelijks geopend. Banenzwemmers kunnen van 07.00 tot 11.00 uur terecht en vanaf 14.00 – 19.00 uur is er recreatief zwemmen. Mocht het weer het toelaten, dan zullen we de openingstijden uiteraard uitbreiden.” vervolgt Vincent.

Aankomende evenementen

Lees ook: