°C
zondag 14 juli 2024

Flessenpost

Hillegom – Op vrijdag 7 oktober 2016 om 16.00 uur onthullen gemeente Hillegom en Stichting HOZO het kunstwerk Flessenpost. Het kunstwerk staat sinds kort in de vijver bij het zorgcentrum Bloemswaard. Bedenker en maker van Flessenpost is kunstenaar Jos Hachmang. Hillegommers kunnen bijdragen aan het kunstwerk door een boodschap aan te leveren die in de Flessenpost wordt geplaatst. Zo kunnen zij een boodschap aan de toekomst sturen.

Bijdragen van Hillegommers
Inzenders kunnen iets vertellen over hun leven en hoe zij de toekomst zien. Of zij kunnen een groet of wens naar de toekomst sturen. Dit kan in de vorm van een tekening, gedicht, verhaal of collage, een brief, foto’s of bewegend beeld. Kortom, bijna alles is mogelijk. Hillegommers van de toekomst openen de Flessenpost over ruim 30 jaar.

Bijdrage insturen voor 23 september 2016
Bijdragen aan de Flessenpost kunnen digitaal (maximaal 25 MB) worden verstuurd naar: flessenpost2050@gmail.com. Of per post op A4-formaat naar: gemeente Hillegom, t.a.v. H. Janse, Hoofdstraat 115, 2181 EC Hillegom.

Kunstwerk Flessenpost
Het kunstwerk Flessenpost ziet eruit als een bootje. Het beeldt daarnaast ook een fles uit met een briefje erin, in zee geworpen om aan diegene die het vindt, een boodschap over te brengen. In dit geval gebeurt dat over ruim 30 jaar. Dit werk van Jos Hachmang legt contact met de volgende generatie. De ingezonden berichten vormen voor Hillegommers van de toekomst een boodschap uit het verleden.

Aankomende evenementen

Lees ook: