°C
woensdag 17 juli 2024

Prokkelen wordt Sprokkels!

Hillegom – Vorig jaar is met redelijk succes de Prokkel middag gehouden. Dit was een middag voor mensen met en zonder een verstandelijke handicap. Alhoewel deze formule erg aansprak in het algemeen blijkt het in de praktijk moeilijk te zijn om beide groepen bij elkaar te brengen. Doordat de middagen goed bezocht werden door mensen met een verstandelijke handicap, hebben Welzijnskwartier en Hartekamp Groep in samenspraak met de bezoekers besloten om de formule iets aan te passen. Elke eerste zondag van de maand zal er een open inloop zijn in jongerencentrum Solution, de nadruk zal echter gelegd worden op mensen met een verstandelijke handicap. Daarom is ook de naam verandert in SPROKKELS! Deze naam is verzonnen door de doelgroep zelf. Tussen 13.30 en 17.00 zullen er weer spelletjes en activiteiten worden aangeboden. De bezoekers hebben vorig seizoen zelf een lijstje gemaakt met wensen en ideeën voor activiteiten en de organisatie is hiermee aan de gang gegaan. Zo zal er de ene zondag een spel middag/cafe zijn in jongerencentrum Solution. De andere maand is er weer een activiteit die ook elders kan worden gehouden. We starten echter altijd vanaf Solution. Er staan o.a. een workshop ijs maken, bingo, disco, film, en een huifkar tocht op het programma. Het ontmoeten van elkaar op een laagdrempelige manier is het belangrijkste uitgangspunt van deze middagen. De eerste middag zal gehouden worden op 4 september en speciaal voor de opening van het nieuwe seizoen krijgt elke bezoeker een gratis comsumptie!

Solution is gelegen aan de Van den Endelaan 7 (sportpark de zanderij) 2182 ES, Hillegom en is open van 13.30 tot 17.00, de entree is gratis. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jongerenwerk Welzijnskwartier Hillegom, Richard Grimbergen, 0610704075 of richardgrimbergen@welzijnskwartier.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: