°C
dinsdag 23 juli 2024

Geniet&Geef bier 2016

Hillegom / Landelijk – Bierbrouwer Hertog Jan brengt samen met de Stichting Geniet & Geef voor KiKa het roemruchte bier ‘Het Elfde Gebod’ tijdelijk terug op de markt. Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie waarbij horecaondernemers geld inzamelen voor KiKa. De brouwerij zal twee maal 76 hectoliter brouwen, evenveel als het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker. Vanaf donderdag 1 september 18.00 uur is ‘Het Elfde Gebod’ verkrijgbaar op de tap van meer dan 160 Nederlandse cafés. Daarnaast brengt Hertog Jan het bier uit in kruikjes die verkrijgbaar zijn in geselecteerde slijterijen en supermarkten in heel Nederland.

Ook dit jaar is Eetcafe Zomerzorg weer 1 van de locaties waar het Geniet&Geef bier te krijgen is. Dit is een jaarlijkse actie waarbij geld ingezameld wordt voor KiKa. Op 1 september 18:00 mogen we dit bijzondere bier gaan tappen en we hopen dat er een hoop bierliefhebbers aanwezig zijn die een glas komen drinken om het goede doel te steunen.

Hertog Jan vindt het een eer en mooie gelegenheid om de bierliefhebber opnieuw te laten genieten van een beroemde klassieker waarvan de opbrengsten ten goede komen aan KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. ‘Het Elfde Gebod’ is een hemels goudblond bier van hoge gisting en bevat 7% alcohol. Het bier wordt gebrouwen met zuivere gerstemout en fijne hop.

‘Prachtige gelegenheid om klassieker weer te brouwen’
De brouwers van Hertog Jan gaan het bier volledig volgens het bijzondere recept dat dateert uit de jaren ‘90 brouwen. Meesterbrouwer Gerard van den Broek: “Het bier was erg geliefd en we krijgen nog altijd vragen of ‘Het Elfde Gebod’ ooit nog terugkomt op de markt. De samenwerking met Stichting Geniet & Geef is voor ons het mooiste moment om aan dit verzoek gehoor te geven. ‘Het Elfde Gebod’ staat voor ‘Gij zult genieten’ en sluit exact aan bij het doel van de Stichting Geniet & Geef. Dat de opbrengst ten goede komt aan KiKa geeft een extra reden om ons bier weer te kopen en te proeven. Door dezelfde receptuur te gebruiken en te brouwen in de meer dan honderd jaar oude Hertog Jan Brouwerij in Arcen laten we ‘Het Elfde Gebod’ weer exact smaken zoals toen.”

Opbrengst Geniet & Geef
Sinds 2012 presenteert de Stichting Geniet & Geef ieder jaar een bijzonder bier. Initiator Gaius Voûte, CEO Bier&cO en bestuurslid van de Stichting Geniet & Geef: “Momenten waarop je geniet, maken je er van bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze genietmomenten om te zetten in donaties voor het goede doel, donaties voor KiKa. Wij vragen ieder jaar een brouwer om voor deze actie een speciaal bier te brouwen en zijn trots op de samenwerking met Hertog Jan.’’

Frits Hirschstein, oprichter van KiKa: ‘’Geniet & Geef is een voorbeeld van hoe je op een hele andere manier geld uit de markt kunt halen. Een concept waarmee je mensen laat genieten van mooi bier en tegelijkertijd een goed doel steunt. Doe alsjeblieft mee. Proost!’’

Horecaondernemers uit het hele land nemen fusten van het speciale Geniet & Geef bier af en verkopen het in hun café. Dit jaar komen daar ook de drankenspeciaalzaken en supermarkten bij doordat het bier ook op kruikjes wordt afgevuld. De opbrengst gerealiseerd met de verkoop van het bier komt, na aftrek van directe kosten, volledig ten goede aan KiKa. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef ruim € 150.000,-  opgebracht.

Aankomende evenementen

Lees ook: