°C
woensdag 17 juli 2024

Graffiti project

Hillegom – In Hillegom start op 10 september een nieuw project. Dit project is een samenwerking tussen gemeente Hillegom, Stichting Welzijnskwartier, Meerlanden en kunstenaarscollectief “De School”.

Het project getiteld “Zie die kunstige graffiti” zal worden gehouden bij “De school”.

De bedoeling van het project is om in samenwerking met de jeugd uit Hillegom afvalbakken binnen Hillegom te voorzien van graffiti- en schilderkunst. Het project is niet eenmalig maar wordt verspreid over een aantal maanden. In de maanden erna zullen er steeds meer afvalbakken worden voorzien van mooie kunst. Doel van het project is ook dat de jongeren al werkend aan de bakken meer inzicht krijgen over wat eventuele kosten zijn die het vervangen van een vernielde vuilnisbak of ander straatmeubilair met zich mee brengen en zich bewust worden van de omgeving en het milieu. De gedecoreerde afvalbakken zal door Meerlanden op diverse plekken in de wijk worden geplaatst. Zo ontstaat er door de gemeente Hillegom een creatieve kunstroute.

Vanuit het jongerenwerk maken we een selectie van jongeren die deelnemen aan het project. De geselecteerde jongeren worden gedurende het project begeleid vanuit het jongerenwerk Welzijnskwartier en twee ervaren graffiti artiesten alsmede de kunstenaars van “De School”.

De bakken worden voorzien van een speciale coating zodat de kunst in ere op de bak blijft staan. Deze manier om de bakken te coaten is nog nooit eerder gedaan in Nederland en Hillegom zal hiermee ook de eerste zijn die dit unieke project uitvoert. Het project zal om 12.00 uur officieel worden geopend door wethouder Annechien Snuif van gemeente Hillegom.

Maar er is meer!!
Op de dag van de opening starten we met een leuke actie namelijk: Als u, inwoner van Hillegom ook een mooi gedecoreerde bak wil hebben dan kan dat. Schrijf uw naam, adres, telefoonnummer en ontwerp op een briefje en lever deze op 10 september om 10.00 uur in bij “De School”. Tijdens de opening zal door de wethouder twee winnende ontwerpen worden getrokken en het ontwerp zal verder worden uitgewerkt met de winnaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met jongerenwerker Bjorn van Houten via: bjornvanhouten@welzijnskwartier.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: