Zonnepanelen voor Stek-huurders

1 min leestijd

Hillegom/streek – Dit jaar kunnen 235 huurders van woningcorporatie Stek in aanmerking komen voor zonnepanelen op hun dak. Van de 300 aangeschreven bewoners hebben al 130 geïnteresseerden zich gemeld bij Stek. Deze week stuurt Stek nog eens 250 bewoners een aanbieding voor de zonnepanelen. In september worden de eerste zonnepanelen geplaatst.

De zonnepanelen worden nu in eerste instantie alleen nog aangeboden aan huurders van eengezinswoningen. Stek heeft daarvoor een selectie gemaakt van een aantal straten verdeeld over Lisse, Hillegom en Voorhout. Zo is er onder andere gekeken naar de ligging van de daken ten opzichte van de zon. Maar ook met de verwachte levensduur van de woning is rekening gehouden.

Later dit jaar doet Stek ook een voorstel aan bewoners die in een appartementengebouw wonen. Dit jaar gaat het nog om drie flats. Volgend jaar wordt opnieuw bekeken welke woningen in aanmerking komen. Stek neemt bij renovaties en nieuwbouwprojecten de mogelijkheid voor zonnepanelen mee in de overweging. Niet op elke woning of appartementengebouw is plaatsing mogelijk.

Huurders betalen een maandelijkse vergoeding voor de zonnepanelen. De verwachting is dat huurders € 100 per jaar besparen op hun totale woonlasten.

Vanwege de belangstelling vorig jaar en dit jaar onder bewoners heeft Stek voor 2017 ook al rekening gehouden met nog eens 235 huurders een aanbod te doen voor zonnepanelen. De huurders van de woningen die hiervoor geselecteerd worden, krijgen hierover bericht van Stek.

In 2015 deed Stek al een proef door 34 woningen te voorzien van zonnepanelen in het buurtschap De Engel in Lisse. De ervaringen en de positieve reacties van de huurders zorgden ervoor dat Stek deze vorm van groene energie ook beschikbaar wil maken voor andere huurders.