Veel activiteiten bij Welzijnskwartier

2 min leestijd

Hillegom – Voor het schooljaar 2016/2017 heeft het jongerenwerk welzijnskwartier Hillegom veel activiteiten in de planning staan. Voor de zeer populaire doe-middagen op woensdag middag zijn er weer elke week sportieve, creatieve en educatieve activiteiten georganiseerd. De jeugd heeft hier zelf een stem ingehad. De bezoekers van afgelopen jaar hebben ideeën aangedragen en daar is het jongerenwerk mee aan de slag gegaan. Ook de doe je ding middag op vrijdag keert in het nieuwe school jaar terug. Op deze middag staat er geen vaste activiteit op het programma, maar kan de jeugd zelf iets kiezen. Zo zijn er o.a. spellen, make up, en knutsel spullen. Je kan deze middag ook gewoon komen chillen of een potje poolen of darten. Daarnaast zal er af en toe een thema middag worden gehouden.

Naast deze twee middagen worden er drie nieuwe activiteiten aangeboden. Je eigen restaurant: is in principe de vervanger van de eerdere workshop die gehouden werd in de Soete Suikerbol. De jeugd leert nu in één middag, indekken, bedienen, en een simpel menu klaar maken. Dit menu bestaat uit een soep vooraf, een pannenkoek, en een toetje. Zoals ook tijdens de eerdere versie mogen de jongeren twee personen uitnodigen om te komen eten en natuurlijk eten ze zelf mee.

Helemaal nieuw is Kookelekuu, tijdens deze kookworkshop leer je in vier keer de basis van het koken. Je leert veel over de dagelijkse gang van zaken in de keuken. Het schoonmaken en snijden van de ingrediënten. Bakken, braden en koken zoals men dat in de keuken thuis doet komen aan bod. Je leert hier bijv. een maaltijd salade te maken, een omelet bakken, pasta koken, of friet van aardappels snijden,. Alles met een gezonde insteek. Deze workshop wordt gehouden bij scouting Tjarda aan de Oude Weerlaan.

Ook nieuw op de kalender is een stripteken workshop. In acht keer leer je de basis van het striptekenen. Deze workshop, die gehouden wordt i.s.m. en in de Bibliotheek in Hillegom, wordt begeleid door een ervaren docent.

Alle activiteiten zijn voor de leeftijd 10 tot 15 jaar. Aanmelden kan alleen door een mail te sturen naar: richardgrimbergen@welzijnskwartier.nl met je voornaam, achternaam, leeftijd en waarvoor je je aan wilt melden. Aanmelden voor de stripteken workshop gaat via de site van de bibliotheek.

Activiteiten:

Doe-middag: elke woensdag middag tussen 13.30 en 16.00. Diverse locaties. Gratis. Aanmelden verplicht.

Doe je ding middag: elke vrijdag middag tussen 13.30 en 17.00 bij jongerencentrum Solution. Gratis. Aanmelden niet nodig.

Je eigen restaurant: maandag tussen 15.30 en 19.00 bij De Soete Suikerbol. €10 per inschrijving. Twee personen (en jij zelf) mogen komen eten. Data: 26-09, 31-10, 28-11
Kookelekuu: 4 donderdagen van 16.00 tot 19.00 bij scouting Tjarda. €10 per inschrijving per workshop van 4 middagen. Startdata: 31-08 en 28-09, 26-10 en 23-11.
Striptekenen: start op 7 oktober, 8x een uur op vrijdag middag. Tussen 16.00 tot 17.00 bij Bibliotheek Hillegom. €10 per inschrijving.

Voor informatie over alle activiteiten kan je terecht bij Richard Grimbergen, 0610704075, richardgrimbergen@welzijnskwartier.nl