°C
dinsdag 16 juli 2024

Start beginnerscursus hardlopen

Lopen in de natuurHillegom/De Zilk – Jonge mensen en dan ook zeker vrouwen hebben opnieuw het hardlopen omarmd. SIB Loopcollectief loopt al meer dan 25 jaar als loopgroep in de Waterleidingduinen bij de Zilk en de laatste jaren ’s winters ’s avonds ook op de hardloopbaan in Hillegom

Zorg dat je er bij bent op 3 september aanstaande want dan start er een nieuwe beginnerscursus hardlopen. Gedurende 24 gezamenlijke trainingen (t/m 26 november) op de dinsdagavond en zaterdagochtend ga je onder begeleiding van gediplomeerde trainers je conditie opbouwen. De opbouw is gebaseerd op beginners met geen of weinig loopervaring.

Zorg wel voor goede schoenen en gemakkelijk zittende kleding. Door de geleidelijke opbouw in conditie en looptechniek ben je na afloop van deze cursus in staat 30 minuten of 5 km achter elkaar hard te lopen.

Deze beginnersgroep is bedoeld voor mensen graag in de buitenlucht op een gezonde manier aan hun conditie willen werken.

Tijdens de lessen krijg je informatie over de juiste loophouding, oefeningen om je lichaam sterker te maken, desgewenst voedingstips, voorlichting over schoeisel en kleding. De geleidelijke opbouw maakt je lichaam sterker, waardoor je op een gezonde manier je conditie opbouwt en de blessurekansen zo klein mogelijk blijven.

Heb je wel loopervaring, maar heb je door uiteenlopende redenen een tijd niet gelopen, bijvoorbeeld vanwege een blessure, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Je kunt dan soms na een aantal lessen al doorstromen naar andere groepen.

Wanneer en waar en kosten
De beginnerscursus start dus op zaterdag 3 september 9.00 uur. De gezamenlijk trainingen zijn op dinsdagavond om 19:00 uur op de Zanderij en zaterdagmorgen om 9.00 uur in de Waterleidingduinen. Je krijgt iedere week per mail een schema toegestuurd. Hierin staat het programma van de gezamenlijke trainingen, maar ook een schema voor een eigen training.

De kosten bedragen 49,50 euro, waarbij inbegrepen: 24 gezamenlijke trainingen, een trainingsschema, advies en persoonlijke begeleiding.

En we hopen je natuurlijk enthousiast te maken voor het hardlopen! Heb je vrienden of vriendinnen die mogelijk ook enthousiast zijn, vraag hen zich ook aan te melden, het is altijd leuk om dit met een vriendenclubje te doen!

Heb je vragen of wil je je direct aanmelden, stuur dan een mail naar technischezakensib@gmail.com of bel Meinhard van de Reep (06 493 857 34)

Aankomende evenementen

Lees ook: