°C
zondag 14 juli 2024

Muziekworkshops voor jong en oud

Hillegom – Tijdens de zomervakantie worden er workshops gehouden in de muziekschool. De laatste week van de zomervakantie is dan ook de Zomermuziekweek. De meeste workshops zijn gericht op jonge kinderen die graag willen kennis maken met muziek en met de muziekschool. Ook is er een workshop die juist bedoeld is voor muziekschoolleerlingen die alvast in de stemming willen komen voor het nieuwe cursusjaar.

muziekworkshopsAl een aantal jaren worden er door de Hillegomse Muziekschool muzieklessen gegeven en opgezet op alle basisscholen in Hillegom. Veel kinderen genieten van deze lessen en vinden het erg leuk om muziek te maken, maar zouden ook graag eens op een echt drumstel, keyboard of dwarsfluit willen spelen. Tijdens de Zomermuziekweek is die mogelijkheid er, en kunnen kinderen kennismaken met de verschillende muziekinstrumenten. Ook kun je een voorproefje krijgen van de nieuwe kindercursussen. Met de lage tarieven van € 3,00 per workshop hoopt de muziekschool zoveel mogelijk kinderen in Hillegom de kans te geven om muziek te komen maken. Want ieder kind houdt van muziek!

Voor de leerlingen van de muziekschool is er een Jeugdorkest Instuif. Alle muzikanten met minimaal één jaar leservaring kunnen muziek komen en vormen samen een orkest. Een goede start van het nieuwe cursusjaar!

Voor alle workshops is het niet nodig om je vooraf op te geven. Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@hillegomsemuziekschool.nl

PROGRAMMA ZOMERMUZIEKWEEK

Maandag 15 augustus
10.00 – 11.00 Probeer een instrument
Een workshop waarin je meer leert over verschillende muziekinstrumenten en ook alle instrumenten kunt uitproberen. Altijd al eens willen drummen of op een viool willen spelen? Kom dan meedoen! De workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar oud.

Dinsdag 16 augustus
10.00 – 12.00 Jeugdorkestinstuif
Heb je minimaal één jaar muziekles op de muziekschool en vind je het leuk om samen muziek te maken? Kom dan meespelen in het instuiforkest! Iedereen is welkom. Er is bladmuziek voor alle instrumenten en niveaus aanwezig.

Woensdag 17 augustus
10.00 – 11.00 Muziek op Schoot
Een uurtje muziek maken, liedjes zingen, bewegingsspelletjes en nog veel meer voor baby’s en peuters van 6 maanden t/m 3 jaar samen met een (groot-) ouder.

Donderdag 18 augustus
10.00 – 11.00 Muziek voor Kleuters
Kinderen houden van muziek en van zingen. In deze workshop krijg je een voorproefje van de nieuwe kindercursus. Er wordt veel gezongen en muziek gemaakt met verschillende slagwerkinstrumenten. Deze workshop is voor kinderen van 4 en 5 jaar oud.

Vrijdag 19 augustus
10.00 – 11.00 Probeer een instrument
Een workshop waarin je meer leert over verschillende muziekinstrumenten en ook alle instrumenten kunt uitproberen. Altijd al eens willen drummen of op een viool willen spelen? Kom dan meedoen! De workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar oud.

Aankomende evenementen

Lees ook: