Grote brand in Bollenbedrijf

1 min leestijd

Hillegom – Op vrijdag 15 juli kreeg de brandweer iets na 02.00 uur melding van een brand aan de Weeresteinstraat. In vrij korte tijd werd deze brand opgeschaald naar een zeer grote brand. De brand is bij het bollenbedrijf Lommerse-Uitendaal. Volgens de woordvoerder is het een lastig te bestrijden brand. Dit omdat er rond het pand veel bebouwing is. Ongeveer 25% van het 11.000 vierkante meter grote bedrijf staat in brand. Omwonende van tien tot vijftien woningen moesten hun huis uit. Ook een naastgelegen garagebedrijf is ontruimd.

De koelcellen in het pand zorgen voor zware rookontwikkeling en zijn door de hitte lastig te blussen. De politiehelikopter rukte uit om vanuit de lucht aanwijzingen te geven aan de brandweerlieden op de grond. Brandweerkorpsen uit de hele regio rukten uit om te ondersteunen en om diensten te wisselen.

De rook is in de wijde omgeving te zien.