°C
zondag 14 juli 2024

Inschrijving Duurzaamheidsprijs

Hillegom/Streek – De inschrijving voor de jaarlijkse Duurzaamheidsprijs Bollenstreek is vrijdag geopend. De opzet voor de prijs is compleet verduurzaamd en vernieuwd. Dit jaar is er een prijs te winnen ter waarde van 10.000 euro! De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. Ondernemers worden hierbij uitgenodigd zich in te schrijven via www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl

De prijs
De winnaar krijgt zijn of haar eigen duurzaamheidsevenement waar kennisdeling centraal staat, een investeringsbonus en publiciteit. Met een totale waarde van 10.000 euro wordt het bedrijf zeker in de ‘lokale en verantwoorde’ watten gelegd.

logo duurzaamheidsprijsVoor wie?
De Duurzaamheidsprijs Bollenstreek is een prijs van de gemeenten Noordwijk, Noordwijkerhout, Katwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen. Iedere ondernemer uit de deelnemende gemeenten die een bewuste keuze heeft gemaakt voor een duurzame oplossing in zijn of haar bedrijfsproces, maakt kans. Een onafhankelijke jury nomineert drie bedrijven uit de inschrijvingen en kijkt naar de volgende criteria:

  1. People, bijvoorbeeld door het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  2. Planet, denk aan milieutechnische maatregelen zoals het terugdringen van vervuiling.
  3. Profit, denk aan besparen op energie- en onderhoudskosten.
  4. Innovatie: hoe vernieuwend is de maatregel?
  5. Regio impact: samenwerkingen en betekenis in en voor de Bollenstreek.

De maatregel moet zijn genomen tussen 1 januari 2015 en 1 juli 2016.

Dag van de Duurzaamheid
De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober in het Radisson Blu Palace Hotel. Het Noordwijkse hotel was vorig jaar één van de prijswinnaars. Eerdere winnaar Brood van Nu uit Noordwijkerhout verzorgt broden voor de lunch op 10-10.

Duurzaam ondernemen stimuleren
Met de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek willen de gemeenten duurzaam ondernemen in de streek stimuleren en kennisdeling op het gebied van duurzaamheid onder bedrijven bevorderen. De prijs wordt voor de vijfde keer georganiseerd door gemeenten in de Bollenstreek. Ook Katwijk sluit dit jaar aan. De gemeente Noordwijk is in 2016 de organisator.

Online inschrijven
Ben jij of ken jij zo’n bewuste ondernemer? Schrijf je dan in of nomineer een ander via www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl
De inschrijvingsperiode van de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek 2016 loopt tot 10 september 2016.

Aankomende evenementen

Lees ook: