°C
maandag 15 juli 2024

Gouden en zilveren medailles naar Hillegom

Hillegom – Op 1, 2 en 3 juli vonden de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) plaats. Het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Nijmegen. Maar liefst 18 sporten waren vertegenwoordigd. Met het motto ‘Je wint al als je meedoet’ hebben bewoners van ’s Heeren Loo mooie sportieve prestaties geleverd. Maar liefst 3.200 mensen hadden zich aangemeld voor het sporttoernooi (2.400 sporters en 800 begeleiders) In combinatie met de Wandel3daagse hebben ruim 3.500 deelnemers meegedaan aan de Special Olympics Nationale Spelen 2016. 

Foto: pr, Bryan en Daphne tonen met trots hun gouden en zilveren medailles.
Foto: Pr. Bryan en Daphne tonen met trots hun gouden en zilveren medailles.

Regionale successen
Daphne Luijten en Bryan Schouten, woonachtig bij ’s Heeren Loo in de Julianastraat in Hillegom, wonnen twee gouden en een zilveren medaille met het onderdeel zwemmen. Door hun enorme toewijding en wekelijkse training bij de Zevensprong in Lisse, is er een prachtige prestatie neergezet!

De Rabobank heeft een leuke promotiefilm gemaakt in de aanloop naar de Special Olympics. Martijn en zijn vader vertellen hier hoe bijzonder het is om aan dit evenement deel te nemen. Je bekijkt deze op Youtube onder ‘Op weg naar de Landelijke special Olympics 2016’.

Aankomende evenementen

Lees ook: