Agrarische Open Dag

2 min leestijd

Affiche BIB 2016 LRHillegom/Streek – Voor de 25ste keer zetten agrarische bedrijven in de Bollenstreek weer hun deuren open voor het publiek. Tijdens de Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf’ op zaterdag 13 augustus kunt u een kijkje nemen bij zeven bedrijven aan de Veenenburgerlaan en Hyacinthenlaan in Hillegom en de Loosterweg Noord in Lisse.

Bezoekers kunnen van 10.00 tot 16.00 uur kennismaken met de geheimen van de teelt en de verwerking van bloembollen, snijbloemen en vaste planten. U kunt zien hoe dahlia’s en agapanthussen groeien en wat er ’s zomers met de gerooide bloembollen gebeurt. Ook kunt u een kijkje nemen bij bedrijven die bollen-op-pot en schelpendecoraties verzorgen en bij een koel- en preparatiebedrijf. Dit jaar is er ook weer een melkveehouderij open, waar u de stallen kunt bezichtigen. De agrariërs zijn zelf aanwezig en u kunt alles vragen wat u altijd al wilde weten.

Zeven agrarische bedrijven opengesteld

Aan Bollenstreek in Bedrijf 2016 doen de volgende zeven bedrijven mee:

  1. Bloembollenkwekerij Wed. A. van Haaster, Loosterweg Noord 7, Lisse
  2. Dahliakwekerij Fa. H.A. van Eeuwijk, Loosterweg Noord 7 Lisse
  3. Veehouderij W.J. van Graven, Loosterweg Noord 16, Lisse
  4. Bloembollenbedrijf Meko-Hulsebosch, Veenenburgerlaan 73, Hillegom
  5. Agapanthuskwekerij Piet Zonneveld, Veenenburgerlaan 118a, Hillegom
  6. Koel- en preparatiebedrijf Via Roma, Hyacinthenlaan 16, Hillegom
  7. Schelpendecoraties John Warmerdam, Hyacinthenlaan 25, Hillegom.

De bedrijven liggen aan de Veenenburgerlaan, Hyacinthenlaan en Loosterweg Noord, in het landelijk gebied tussen Hillegom en Lisse. De route langs de zeven bedrijven is ongeveer 2 km lang.

Fietsen en auto’s kunt u parkeren bij de bedrijven.

Extra activiteiten
Op bijna alle bedrijven worden extra activiteiten georganiseerd die te maken hebben met natuur en landschap. De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond presenteert haar activiteiten. De historische verenigingen van Hillegom en Lisse geven informatie over de geschiedenis van het gebied. Bij de imker kunt u uitleg krijgen over het houden van bijen. Voor kinderen zijn er workshops, een prijsvraag en andere activiteiten. Kortom: een leuke en leerzame dag voor jong en oud.

De folder met het hele programma is te vinden op www.bollenstreekinbedrijf.nl

Bollenstreek in Bedrijf 2016
De Open Dag agrarische bedrijven Bollenstreek in Bedrijf wordt dit jaar voor de 25ste keer georganiseerd. Het is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord). Door middel van deze open dag wil de agrarische sector de bewoners in hun omgeving en ook toeristen en recreanten meer betrekken bij het werk in de agrarische sector. De Open Dag wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal bij de bloemen-, bollen- en vaste plantenteelt betrokken bedrijven.