°C
woensdag 17 juli 2024

WhatsApp buurtpreventie

Hillegom – Door WhatsApp en de mogelijkheid om groepen aan te maken, is een nieuwe vorm van buurtpreventie ontstaan: buurt WhatsApp groepen. Door als buurt of wijk samen een WhatsApp groep te starten, kan snel worden gereageerd op verdachte situaties. In Hillegom zijn al veel groepen actief. De gemeente is blij met deze nieuwe vorm van burgerparticipatie en steunt het initiatief door op locaties in het dorp borden op te hangen met de tekst: “Attentie WhatsApp BuurtPreventie (WABP)”.

Veel buurt Whatsapp groepen in Hillegom
Burgemeester Arie van Erk is enthousiast over de buurt WhatsApp groepen: “Deze Whatsapp groepen zie je in heel Nederland; een nieuwe en laagdrempelige vorm van burgerparticipatie. Ook in Hillegom is een groot aantal groepen actief. In totaal zijn er al ongeveer 600 deelnemers. Maar dat mogen er natuurlijk veel meer worden. Samen zien we meer.” Het initiatief is gestart na verschillende meldingen van onder andere woninginbraken. Inwoners wilden samen aan een veiligere buurt werken. Nu waarschuwen ze elkaar als ze bijvoorbeeld verdachte personen zien rondhangen. Toezichthouders kunnen na een melding snel ingrijpen.

Facebook
Inmiddels is er ook een Facebook pagina: Buurtpreventie Hillegom. Via deze pagina blijven mensen op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en WhatsApp buurtpreventie. Ook staat op deze pagina de kaart met de gebiedsindeling voor de groepen. Zo is te vinden in welk gebied een woonadres valt en bij welke buurt WhatsApp groep iemand kan aansluiten.

WAPB buurtpreventieOndersteuning gemeente
De gemeente ondersteunt de buurt WhatsApp groepen door borden te plaatsen. Dit in overleg met de wijkagenten van Hillegom en de actieve buurt WhatsApp groepen. Deze borden hangen op verschillende plekken in heel Hillegom.

Lid worden
Mensen die lid willen worden of een groep willen aanmelden kunnen hun naam, adres en telefoonnummer mailen aan: wabphillegom@gmail.com. Meer informatie is te vinden op www.wabp.nl.

 

Aankomende evenementen

Lees ook: