°C
dinsdag 23 juli 2024

Open Huis Hillegomse Muziekschool en Balletschool Martha de Rijk

Martha de Rijk 1 Hillegom – Zaterdag 25 Juni komen Balletschool Martha de Rijk en de Hillegomse Muziekschool gezamenlijk naar buiten met een heel gevarieerd programma. Wil je graag een kijkje komen nemen aan de van den Endelaan? Dan ben je van harte welkom! De balletschool opent haar deuren van 9.30 uur tot 14.30 uur en de muziekschool van 13.00 uur tot 15.00 uur.

De balletschool begint haar dag om 9.30 uur met een peuterles en in de andere zaal met een klassieke les voor volwassenen, gevolgd door een kleuterles , een moderne les en jazz lessen. In alle lessen kun je binnen lopen en met sommige lessen mag je ook meedoen.

Om 12.30 start in het dorp, bij de Pomp van Hillegom, een dans die zich naar het Fioretti College beweegt, de locatie van de muziekschool en de balletschool. Daar aangekomen wordt de gezamenlijke open middag geopend rond 13.00 uur geopend met een optreden van de Klezmergroep van de muziekschool waarbij ook wordt meegedanst door een groep leerlingen van de balletschool.

De hele middag wordt er door de leerlingen van de beide scholen opgetreden. Tot 14.30 zijn er optredens van verschillende balletgroepen in verschillende stijlen en de leerlingen van de muziekschool laten het eindresultaat horen van de samenspeelweken. Een project waarin leerlingen in groepen met elkaar een optreden hebben voorbereid.

Naast het beluisteren en bekijken van de optredens is het mogelijk om allerlei muziekinstrumenten uit te proberen onder leiding van de aanwezige docenten van de muziekschool. Ook is er een informatiemarkt waar informatie wordt gegeven over de verschillende cursussen die de Hillegomse Muziekschool en Balletschool Martha de Rijk aanbieden. Het Open Huis eindigt om 15.00 uur.

Van 15.30 tot 17.30 kunnen alle leerlingen en oud-leerlingen van pianodocente Stefanie Hooij hun docente gedag zeggen en bedanken voor de muzikale en gezellige tijd die zij heeft gegeven. Stefanie Hooij zal de muziekschool na een dienstverband van 28 lesjaren helaas gaan verlaten. Iedereen die pianoles heeft gehad van Stefanie is van harte welkom tijdens de afscheidsreceptie die aansluitend op het Open Huis wordt georganiseerd.

De samenwerking met balletschool/muziekschool is een groot succes. Dans en muziek passen bij elkaar. Geweldig om op deze manier elkaar te stimuleren . Je maakt elkaar enthousiast en geeft de energie aan elkaar door. Kom vooral een kijkje nemen of meedoen en geniet met ons mee. Meer informatie is te vinden op www.balletschoolmarthaderijk.nl en www.hillegomsemuziekschool.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: