°C
dinsdag 23 juli 2024

Officiële opening Hoftuin

Hillegom – Het zal geen enkele Hillegommer ontgaan zijn; de vernieuwde Hoftuin is nagenoeg klaar. Gemeente Hillegom heeft de tuin teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat. Alle Hillegommers zijn van harte welkom om de tuin te komen bewonderen op vrijdagmiddag 10 juni, vanaf 16.30 uur.

Onthulling tekstplakketten Overdrachtsdocument
Het ontwerp is geïnspireerd op de Engelse landschapstuin die de Hoftuin aan het begin van 20e eeuw was. Met de familie Six, de laatste bewoners van ’t Hof van Hillegom, is in vroeger tijden overeengekomen dat de tuin wordt onderhouden en opengesteld voor publiek. De tekst van dit overdrachtsdocument is terug te vinden in de tuin. Op diverse plaatsen liggen metalen plaketten met daarop de tekst van het document. Wethouder Anne de Jong onthult dit om 16.30 uur.

Rondleiding
Medewerkers van de gemeente verzorgen rondleidingen door de nieuwe tuin. Mensen kunnen ter plekke aangeven of ze hiervoor belangstelling hebben.

Speurtocht en ijsjes
Voor kinderen is er een speurtocht. Bij inleveren van het ingevulde formulier ontvangen zij een verrassing.

Aankomende evenementen

Lees ook: